05 Ağustos 2013 19:48

Merkez Park’a bina dikmeyin!

TMMOB Adana İKK Sekreteri Nazım Biçer, belediye meclis üyelerine “Gençlik Merkezi’nin Merkez Park’ta yapılmasını onaylamayın, Merkez Park’ta yapılaşmaya izin vermeyin” çağrısında bulundu.Park içinde 28 bin 749 metrekarelik alana tesis yapılmak istendiğini dile getiren Biçer, Seyhan Belediye Meclisinde oy &cc

Merkez Park’a bina dikmeyin!
Paylaş

Park içinde 28 bin 749 metrekarelik alana tesis yapılmak istendiğini dile getiren Biçer, Seyhan Belediye Meclisinde oy çokluğuyla kabul edilen projenin Adana Büyükşehir Belediyesi komisyonunda da oy çokluğuyla onaylandığını ve Büyükşehir Belediye Meclisinde karara bağlanması aşamasına getirildiğini hatırlattı.

Biçer, “Anlaşılan o ki, Adana Şehir merkezinde Reşatbey Mahallesi’nde 5 Ocak Stadyum alanı için yükseklik sınırı olmayan konut ve ticaret merkezi yapımını içeren, şehir plancılığından, kent bilincinden, bi-limsellikten, Adana’nın yararını düşünmekten nasibini almamış planlarla başlayan süreç devam ediyor. Bu alanda yer alan 5 Ocak Stadyumu, Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi yıkılarak yerlerine AVM ve konutların yükseltilmesi hesaplanırken, yıkılacak olan Gençlik Merkezine yeni yer olarak Merkez Park’taki yeşil alanlara göz dikiliyor” diye konuştu.

YEŞİL ALANLARI ADANALILARA BIRAKIN!

Seyhan havzasında yapılaşma yaratacak bu kararın telafisi imkansız imar bozukluklarına neden olacağına dikkat çeken Biçer, estetik değerlerden yoksun, bilimsel, bütüncül planlamalardan uzak anlayışlarla kamusal alanların yok edildiğini ifade etti.
“Kentin bugününde ve geleceğinde geri dönüşü imkansız yıkımlara yol açan kararlara karşı çıkmak, kentini, insanları seven, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak isteyen her bireyin, her kurumun boynunun borcudur. Taksim Gezi Parkı ile başlayan süreçte gördük; yanlışa hep birlikte, kararlılıkla karşı çıkarsak ancak yaşam alanlarımızı koruyabiliriz” diyen Biçer, Adanalıların yaşam kalitesini yükseltecek yaşam alanlarına sahip olması için çalışmalara devam edeceklerini bildirdi. (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

Genelkurmay’dan YAŞ açıklaması

SONRAKİ HABER

Sami halkı madencilere geçit vermiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...