01 Ağustos 2013 15:30

Esad: 2014 seçimlerine katılacağım

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye Arap Ordusunun kuruluşun 68. yıl dönümü sebebiyle yazılı bir mesaj yayınladı.Halkın Ordusu Dergisi ve resmi haber ajansı SANA'da yer alan açıklamada Esad ordu mensuplarına, "Kahramanlıklarınızla zaferin harflerini yazıyorsunuz, halkın vicdanını yansıtıyorsunuz, ilkeleri ve beklentilerini koruyorsu

Esad: 2014 seçimlerine katılacağım
Paylaş

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye Arap Ordusunun kuruluşun 68. yıl dönümü sebebiyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Halkın Ordusu Dergisi ve resmi haber ajansı SANA'da yer alan açıklamada Esad ordu mensuplarına, "Kahramanlıklarınızla zaferin harflerini yazıyorsunuz, halkın vicdanını yansıtıyorsunuz, ilkeleri ve beklentilerini koruyorsunuz, fedakarlıklarınızla vatanın birliğini koruyor, toprağını koruyor, bayrağının yükseklerde dalgalanması için çok büyük uğraşlar veriyorsunuz." dedi.

Esad, "Terör ve kuyruklarıyla mücadelede benzersiz cesaret örneği verdiğiniz, halen de vermektesiniz. Direniş ve gücünüzle yeni tarihin tanık olduğu en barbar ve en çirkef savaşa karşı koymada emsalsiz bir kahramanlık göstererek başarılarınızla bütün dünyayı hayretlere düşürdünüz" ifadelerini kullandı.

"Bütün dünyaya, baskı ve komploların ne kadar artarsa artsın ne kadar şekillenirse şekillensin, meydan okumalara karşı sizleri azimli ve karalı kılacağını gösterdiniz" diyen Suriye lideri, ordunun gösterdiği fedakarlığı not edeceğini söyledi.

Zaferden emin olduklarını ifade eden Esad," Silahlı kuvvetlerdeki kardeşlerim, eğer Suriye'de zaferden emin olmasaydık bu kadar direnmezdik. 2 yıldan fazla zamandır devam eden bu saldırıya karşı koyacak gücümüz kalmazdı" ifadelerini kullandı.

Esad, 2014’te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmaya da kararlı olduğunu açıkladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Musa Anter davasında Albay Gevrekçi'nin tutuklanması talebi reddedildi

SONRAKİ HABER

Yaşamını yitiren 24 göçmenin otopsisi yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...