31 Temmuz 2013 20:49

KSK tribün liderlerine ‘Gezi’ sorgusu

İZMİR Emniyet Müdürlüğü, Taksim Gezi Parkı protestolarına destek verenlere yönelik düzenlediği operasyonlara tribün soruşturmaları ile devam etti.  Karşıyaka Çarşı grubu yöneticilerinden Altar Toker ve Metin Arslan önceki gün öğle saatlerinde ifade işlemleri için Karşıyaka Emniyet Müd&u

KSK tribün liderlerine ‘Gezi’ sorgusu
Paylaş
Metehan Ud
 
Karşıyaka Çarşı grubu yöneticilerinden Altar Toker ve Metin Arslan önceki gün öğle saatlerinde ifade işlemleri için Karşıyaka Emniyet Müdürlüğü’ne çağrıldı. Arslan ve Toker’in Gezi eylemleri ilgili gözaltına alındıkları belirtildi. 2 saat süren ifadelerin ardından Altar Toker ve Metin Arslan serbest bırakıldı.
Serbest bırakıldıktan sonra görüştüğümüz Karşıyaka Çarşı tribün liderlerinden Altar Toker, Karşıyaka Emniyet Müdürü’nün kendini kurtarmak için suçlandıklarını belirterek “Türkiye’de iki tane AKP binası yakıldı biri Çiğli’de diğeri de Karşıyaka’da. Bunun için de suçlu arıyorlar. Beni olayları yatıştırmam için Emniyet defalarca çağırdı.  Bizi komploya getirmek istiyorlar ama biz komploya gelecek adamlar değiliz. Biz herkes gibi çıktık tepkimizi koyduk.  300 tane polis oradayken binanın yanmasını engelleyemediler” dedi. 
 
‘FOTOĞRAF SUNAMADILAR’
 
İfade sırasında provokatörlük yapmakla, AKP ilçe binasını yakmakla ve polis aracı ile özel mala zarar vermekle suçlandıklarını ifade eden Toker şunları aktardı; “Bize bir tane bile fotoğraf sunamadılar, suçlamalar yazılı olarak okundu. Ben de ifademde ‘Halk tepki veriyordu. Halkla beraber tepkimi ortaya koydum. Biz de alkışladık, biz de protesto ettik. Biz de tava tencere çaldık biz de slogan attık. Bu suç değil’ dedim.”
 
POLİS TACİZİ
 
Gezi eylemlerinden sonra polis tacizine maruz kaldıklarını da aktaran Toker şunları söyledi “Gezi eylemlerinin on beşinci günüydü, polis kalabalık bir şekilde dükkânımı ve etrafını sardı. Herkese kimlik kontrolü yapmak istedi. Ancak vatandaş tepki gösterince polis geri çekilmek zorunda kaldı. Bu bilinçli bir şekilde emniyetin yıpratma politikasıdır.”
 
‘POLİS DE TAŞ ATTI’
 
Yasaklar ülkesi olmamak için sokaklara çıktıklarını belirten Toker, “sinema yasak, tiyatro yasak, içki satışı yasak, yasak, yasak, yasak… Ama biz özgür, çağdaş bir ülkede yaşamak istiyoruz. Kendi irademizle karar vermek istiyoruz. Halkın özgüveni yerine geldi ama polis şiddetine maruz kaldık tepkimizi ortaya koyarken.  Nasıl ülkenin birçok yerinde halk meydanlara indiyse biz de İzmir’de Gündoğdu’da tepkimizi ortaya koyduk.   Gençler polise taş attığı için tutuklandı ama polis de taş atıyordu sapan atanlar vardı, sopalılar vardı. Suç aranacaksa bu da suç” şeklinde konuştu. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Yaşam alanları ranta açılmasın’

SONRAKİ HABER

Türkiye PYD ile uzlaşmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa