27 Temmuz 2013 15:32

Kılıçdaroğlu: Mısır Kaygılandırıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mısır’da yaşanan gelişmelerin kendilerini kaygılandırdığını bildirdi.Kılıçdaroğlu, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Çökek Yaylası'nda son yağışlar nedeniyle meydana gelen selde hayatını kaybedenlerin yakınlarını ziyaret etti.Taziye ziyaretinde ailelere başsağlığı dileye

Kılıçdaroğlu: Mısır Kaygılandırıyor
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mısır’da yaşanan gelişmelerin kendilerini kaygılandırdığını bildirdi.
Kılıçdaroğlu, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Çökek Yaylası'nda son yağışlar nedeniyle meydana gelen selde hayatını kaybedenlerin yakınlarını ziyaret etti.

Taziye ziyaretinde ailelere başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, Muhammet Arif Canbolat’ın babası Cahit Canbolat'ı ziyareti sırasında gazetecilerin Mısır’daki olaylarla ilgili sorularını yanıtladı. Mısır’da yaşanan olayların kendilerini kaygılandırdığını belirten Kılıçdaroğlu, “Birçon insanın hayatını kaybetmesi endişe verici. Mısır’a demokrasi ve özgürlüğün bir an önce gelmesini istiyoruz. Tahrir Meydanı’nda yüz binler demokrasi ve özgürlük talebiyle toplanmışlardır, darbe olunca bu talepler büyük ölçüde sindirildi” dedi.

Mısır’da bugün yaşananları kabul edemeyeceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Müslüman dünyasında kan akmamalı. Demokrasi ve özgürlük Mısırlıların da haklı hakkı. Mısırlılar da demokrasi ve özgürlük istiyor. Mısır’ın bir an önce seçime gitmesi, demokratik yollardan bir hükümetin gelmesi ve aynı zamanda kanın durması en büyük arzumuzdur" dedi. (Hatay/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu İSDEMİR grevini ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Tecavüz zanlısı tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...