23 Temmuz 2013 15:01

İzmir'de görüşmeler tıkandı, grev kapıda!

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZELMAN ve İZENERJİ şirketleri ile bu işyerlerinde örgütlü olan Genel İş İzmir Şubeleri arasında geçen ve 10 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin sonuncusu dün akşam gerçekleşti.İşveren tarafı İZENERJİ için verdiği yüzde 14’lük v

İzmir'de görüşmeler tıkandı, grev kapıda!
Paylaş

İşveren tarafı İZENERJİ için verdiği yüzde 14’lük ve İZELMAN işçileri için verdiği yüzde 8,10 ve 12‘lik zam oranlarında artırıma gitmediği ve sosyal haklarda da kayda değer bir artış teklif etmediği için görüşmeler tıkandı ve sendikalar masadan ayrıldı. İşçiler Cuma günü greve çıkacak.

‘ASIL KAVGA CUMA GÜNÜ’

İZENERJİ işçileri toplu sözleşme görüşmelerinin başlamasıyla birlikte Genel İş Sendikası önünde toplanmaya başladı. Toplantıdan sonra burada işçilere açıklama yapan 2 Nolu Şube başkanı Taner Şanlı işçilere müjdeli haber vermek istediklerini umut ettiklerini belirterek “Ama ne yazıktır ki taleplerimiz karşılık bulmadı.  Bu şartlarda kesinlikle ne çocuklarımıza ne de geleceğimize bu verilenlerle kesinlikle zerre kadar katkıda bulunamayız.  Şunu herkesin iyi bilmesi gerekir asıl kavağa Cuma günü başlayacak.  Herkes bu kavgayı sonuna kadar sahiplenmekzorundadır,  kırık olmadan.  Çünkü biz haklıyız arkadaşlar. Grevde yasal hakkımızı kullanacağız, üretimden gelen gücümüzü durdurarak. Yarından itibaren işyerinde bütün çalışmalarımızı yapacağız.  Bizi mağdur edenlerin faturasını onlara çıkaracağız” dedi.

İşçiler Şanlı’nın konuşmasını “ İş ekmek yoksa barışta yok” , “İşçiyi satanı biz de satarız”, “Toplu sözleşme hakkımız grev silahımız” ve “Sadaka değil toplu sözleşme” sloganlarını atarak kesti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mayısa

SONRAKİ HABER

Nazımiye Munzur festivaline hazır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...