21 Temmuz 2013 16:56

Temizlenmeyen dere hastalık saçıyor!

Van’ın Kurubaş köyünden geçen sulama deresinin yatağı temizlenmediği için yurttaşlar bulaşıcı hastalıklarla karşı karşıya. DSİ yetkililerine tepki gösteren vatandaşlar, temizlenmeyen derenin çocuklarının hastalanmasına yol açtığını dile getirdi. Dere yatağının bir an önce temizlenerek ilaçlanmasını isteyen

Temizlenmeyen dere hastalık saçıyor!
Paylaş

ÇOCUKLAR DIŞARI ÇIKARILMIYOR

Evi derenin yanı başında bulunan Besna Arslan, çocuklarının “Bulaşıcı hastalık kapmasınlar” diye dışarı çıkarmadığını belirtti. Arslan, “Dere yatağı leş gibi kokuyor. Özellikle ramazan ayında yaz sıcaklarından kaynaklı kokular çekilmez bir hal aldı. Dere yatağı bir an önce temizlenmeli” dedi.

HER YIL AYNI REZALET

Derenin kötü kokması ve hastalık yaymasından dolayı rahatsız olduklarını dile getiren köy sakinlerinden Fatma Arslan da derenin derhal temizlenmesi talebinde bulundu. Sinek ve kurbağa sesinden dolayı geceleri uyuyamadıklarına belirten Arslan, “DSİ’ye temizlenmesi için talepte bulunduk, ama herhangi bir şey yapmadılar. Dereyi çok acil temizlemeleri lazım. Her yıl bu rezaleti yaşıyoruz” diye konuştu. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bu kafa ne kafası?

SONRAKİ HABER

Kentten ‘Milyonluk’ manzaralar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...