20 Temmuz 2013 22:56

Yüksekova'da yüzlerce kişiye müdahale

Yüksekova'da sömürü, uyuşturucu, asimilasyon ve yozlaşmaya karşı yürüyüş yapan yüzlerce gence polis, tazyikli su, gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale etti. Müdahale sonrası başlayan çatışmalar devam ediyor.Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) tarafın

Yüksekova'da yüzlerce kişiye müdahale
Paylaş

Yüksekova'da sömürü, uyuşturucu, asimilasyon ve yozlaşmaya karşı yürüyüş yapan yüzlerce gence polis, tazyikli su, gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale etti. Müdahale sonrası başlayan çatışmalar devam ediyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) tarafından tecavüze, sömürüye, uyuşturucuya, asimilasyona, yozlaşmaya karşı ve "Rojava devriminin" yıldönümü nedeniyle şölen gerçekleştirildi. Binlerce kişinin katıldığı şölenin ardından yüzlerce genç yürüyüşe gençti. Oslo Oteli önüne gelen gençlere polis, onlarca zırhlı araç ve TOMA'larla tazyikli su, gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale etti. Polis müdahalesine gençler, taş, havaifişek, ses bombası ve molotoflarla karşılık verdi. Şiddetli çatışmalar ilçenin birçok noktasına yayıldı. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Til Xelef civarından silah sesleri yükselmeye başladı

SONRAKİ HABER

El-Nusra Til Abyad'a saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...