19 Temmuz 2013 23:22

'Ölüm sınırında 100'e yakın mahpus var'

İHD İzmir Şubesi, İHD'nin kuruluşunun 27'nci yıldönümü kapsamında cezaevinde hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek amacıyla oturma eylemi gerçekleştirerek, hasta tutsakların serbest bırakılmasını talep etti.İHD İzmir Şubesi üyeleri, derneklerinin kuruluşunun 27'nci yıldönümü etkinleri kapsamında cezaevinde

'Ölüm sınırında 100'e yakın mahpus var'
Paylaş

İHD İzmir Şubesi üyeleri, derneklerinin kuruluşunun 27'nci yıldönümü etkinleri kapsamında cezaevindeki hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek amacıyla Eski Sümerbank önünde biraraya geldi. "Hasta mahpuslar sahipsiz değildir" pankartı açan insan hakları savunucularına, BDP ve YAKDER üyeleri de destek verdi. Açıklamada konuşan İHD İzmir Şube Başkanı Avukat Adnan Kaya, İHD kurucularının isimlerini okuyarak, "Yıllardır İHD insanların hak arayışında yanlarında oldu, bundan sonra da olmaya devam edecek" dedi.

İHD İzmir Şube üyesi Asya Kaya ise cezaevindeki hasta tutsakların sağlık durumuna dikkat çekerek, Metris Cezaevi'nde bulunan 17 hasta tutsağın hala tahliye edilmemesinin insanlık ayıbı olduğunu ifade etti. Cezaevlerinde hasta tutsakların iyileşebileceğini düşünmenin "kötü niyetlilik" olacağını kaydeden Kaya, "Hapishanelerde ölüm sınırında olan 100'e yakın arkadaşımız var. Artık kimsenin hapishanelerde ölmemesi için bir an önce tahliye edilmelerini istiyoruz" dedi.

İnsan hakları savunucuları konuşmaların ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdikten sonra eylemi sonlandırdı. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Dr. Behçet Uz işçilerinin taşeronla mücadelesi

SONRAKİ HABER

Hayri Durmuş mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa