11 Temmuz 2013 06:45

Barış Meclisi'nden 'Barış Ödülü'

Türkiye Barış Meclisi (TBM) tarafından barış mücadelesine katılanları cesaretlendirmek, barış umudunu güçlendirmek için 21 Eylül'de "Barış Ödülü" verilecek.Türkiye'de barış ortamının tesis edilmesi için kuruluşundan bu yana önemli çalışmalara imza atan Türkiye Barış Meclisi

Barış Meclisi'nden 'Barış Ödülü'
Paylaş

Türkiye Barış Meclisi (TBM) tarafından barış mücadelesine katılanları cesaretlendirmek, barış umudunu güçlendirmek için 21 Eylül'de "Barış Ödülü" verilecek.

Türkiye'de barış ortamının tesis edilmesi için kuruluşundan bu yana önemli çalışmalara imza atan Türkiye Barış Meclisi (TBM), barış mücadelesine katılanları cesaretlendirmek, barış umudunu güçlendirmek için bu yıl ilk kez "Barış Ödülü" vermeyi kararlaştırdı. 21 Eylül'de verilecek olan ödül için TBM, "Şiddet yerine diyaloğu savunan, çatışmacı, ayrımcı, düşmanca ve militarist söylemleri reddeden, etnik, dini, siyasal veya cinsel kimliklerin farklılıklarını koruyarak bir arada ve uyum içinde yaşayabilmesi için barışçı, çatışma çözümleyici yollar arayan, insan hakları ve demokrasiye saygılı, çalışmalarını yerel ya da ulusal düzeyde sürdüren her sivil toplum örgütü, yurttaş girişimi ya da kişinin bu ödüle aday gösterilebilinecek" diye duyurdu.

Ödülün sahibi, barış için çalışan ve aday gösterilen kişi-sivil toplum örgütü-yurttaş girişimi veya kuruluşlar arasından, Türkiye Barış Meclisi'nin girişimiyle oluşturulan bağımsız bir Ödül Jürisi tarafından belirlenecek. Kişi, kurum ya da gruplar, kendilerini aday gösteremeyeceği gibi, siyasi parti, kurum, çevre ve temsilcilerinin de kapsam dışında olduğu ödüle aday gösterme süresi 1 Ağustos 2013'de doluyor.

Ödül Jürisi şu isimlerden oluşuyor: Ahmet Hakan (Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı, CNN Türk Tarafsız Bölge Program Yöneticisi), Prof. Dr. Ayşe Erzan (İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Ayşe Soysal (Boğaziçi Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi, Yüksek Öğretim Kurulu Üyesi), Fatih Polat (Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Metin Göktepe Ödülü Jüri Üyesi), Gülten Kaya (Şarkı Sözü Yazarı), Hakan Tahmaz (Türkiye Barış Meclisi Dönem Sözcüsü), Hidayet Şefkatli Tuksal (Köşe Yazarı), Murat Çelikkan (Gazeteci, Hafıza Merkezi Direktörü), Orhan Dink (İş Adamı). (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Federal Kürdistan halkı: Hükümet sınır kapısını açsın

SONRAKİ HABER

‘Taksim dayanışması biziz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...