10 Temmuz 2013 12:17

60’lık Teyze mahallenin davulcusu

İZMİR’in Konak ilçesinde bulunan Aziziye Mahallesi’nin Ramazan davulcusu üç çocuk annesi 60 yaşındaki Ayşe Kikbat. Ramazan ayı boyunca davul çalarak vatandaşları sahura kaldıracak olan Ayşe teyze, bu yolla aile bütçesine katkı sağlıyor. Ayşe Kikbat, eşi vefat ettikten sonra üç çocuğu ve 90 yaşındaki ha

60’lık Teyze mahallenin davulcusu
Paylaş

İZMİR’in Konak ilçesinde bulunan Aziziye Mahallesi’nin Ramazan davulcusu üç çocuk annesi 60 yaşındaki Ayşe Kikbat. Ramazan ayı boyunca davul çalarak vatandaşları sahura kaldıracak olan Ayşe teyze, bu yolla aile bütçesine katkı sağlıyor. Ayşe Kikbat, eşi vefat ettikten sonra üç çocuğu ve 90 yaşındaki hasta annesinin geçimini sağlamak için hurda toplamaya başladı. Aziziye Mahallesi Muhtarı İbrahim Pamuk’un daveti üzerine ramazan davulculuğu görevini üstlenen yapan Ayşe teyze, bu işi zorlanmadan yaptığını dile getirdi.
Sahur vakti davuluyla sokaklara çıkarak maniler eşliğinde davul çalan ve vatandaşları sahura kaldıran Ayşe teyze, “Muhtarım hurda toplayacağına gel davul çal dedi. Ben de kabul ettim. Bu yıl ramazanda rahat edeceğim” dedi. (İzmir/ CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Van’da çiğ köfteye rağbet

SONRAKİ HABER

Taksim’i de Antep’i de boğamayacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa