30 Haziran 2013 07:39

Deri-İş yeni binasına taşındı

DERİ-İŞ Sendikası yeni genel merkez binasının açılışını önceki gün yaptı. Tuzla Aydınlı Mahallesindeki yeni Genel Merkez ve Şube binasının açılışını yapan Deri-İş’in düzenlediği törene sendikacılar, siyasi partilerin temsilcileri de katıldı.Açılışta konuşan Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, Deri-İş’i

Deri-İş yeni binasına taşındı
Paylaş

Açılışta konuşan Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, Deri-İş’in 1948 yılından beri mücadelelerle dolu bir geçmişe sahip olduğunu, anlayışlarının hep mücadeleden yana olduğunu kaydetti.

Bugünlerde sendikal bürokrasi nedeniyle işçi mücadelelerinin gerilediğine dikkat çeken Servi, Türk-İş’i arka bahçe olmaktan vazgeçmeye çağırdı. Örgütlenmenin zor olduğu bir dönemde Deri-İş’in Türkiye genelinde örgütlenme seferberliği başlattığını ifade eden Servi, işçilerin insanca çalışma koşullarına kavuşması için mücadele edeceklerini söyledi.

Servi, Deri-İş’in sadece sosyal haklar değil tüm ülkedeki sorunlara duyarlı bir sendika olduğunu, anti demokratik tüm yasalara karşı mücadeleyi büyüteceklerini vurguladı.

200 güne yakındır direnişte olan Ermenigildo Zegna işçisi Hüseyin Gümüş ise işçilerin örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması için daha fazla mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BDP'den 'demokratik çözüm' için kesintisiz eylem

SONRAKİ HABER

4. kattan düşen işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...