28 Haziran 2013 14:58

Katliamın 20. yılında sokaktalar

ALEVİLER 2 Temmuz Sivas Madımak Katliamının 20. yıl dönümünde İzmir’de birçok noktada yürüyüş yapacak.30 Haziran akşamı saat 20.00’da Narlıdere, Buca ve Karşıyaka’da ilçe merkezlerinde meşaleli yürüyüşler yapacak olan Aleviler İzmir’de merkezi olarak Gündoğdu Meydanı’nda basın a&cc

Katliamın 20. yılında sokaktalar
Paylaş

ALEVİLER 2 Temmuz Sivas Madımak Katliamının 20. yıl dönümünde İzmir’de birçok noktada yürüyüş yapacak.
30 Haziran akşamı saat 20.00’da Narlıdere, Buca ve Karşıyaka’da ilçe merkezlerinde meşaleli yürüyüşler yapacak olan Aleviler İzmir’de merkezi olarak Gündoğdu Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirecek.  

ÇAĞRI HERKESE

Gazetemize konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Merkez Yöneticisi ve Ege Bölge Sorumlusu Mustafa Aslan yapacakları yürüyüşe sadece Alevileri değil, ülkedeki katliamların aydınlatılmasını isteyen demokrasiden yana olan bütün duyarlı vatandaşları çağırdığını dile getirdi.

KİN SÖYLEMİ DEVAM EDİYOR

Her fırsatta ileri demokrasiden bahseden AKP’nin hala Alevilere olan kin ve nefretinin Başbakan ağzıyla devam ettiğini vurgulayan Aslan şunları söyledi “Yetmiyormuş gibi Alevilerin katili Yavuz Selim’in ismini İstanbul’da yapılan üçüncü köprüye vermeyi gündeme getiriyor. AKP Hükümeti samimiymiş gibi mesaj vermeye çalışıyor. Önce Başbakan Alevilere olan kin ve nefret söylemlerinden vazgeçmeli. Biz Başbakana inanmıyoruz.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevleri yeni bir ölümü kaldıramaz

SONRAKİ HABER

Avrupa’daki Barış Konferansı bugün başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...