Her adımda çoğaldılar
‘ADIMLAR SESSİZ Mİ GELİR?’
Ethem’in vurulduğu yerde mum yakarak öfkelerini dile getirmeye başladıklarını söyleyen Erdoğan Şekerci, Ethem’i vuran polisin serbest kalmasının ardından ellerinde mumlarla sessizce akşam karanlığında Kızılay sokaklarını gezerek olayı kınamak istediklerini dile getirdi.
Her adımda bir insan ekleyerek başladılar sessiz yürüyüşlerine. Akşamın geç saatlerinde Kızılay Yüksel Caddesi’nden, Atatürk Bulvarı’na sessizce yürüyen öfkeli insanlara sokaklarda, caddelerde, evine gitmek için otobüs bekleyen insanlardan alkış ve ıslıklarla büyük destek geldi.
ADALETE MUM YAKTILAR!
Önce Ethem’in vurulduğu yere giden sessiz öfke, oradan Atatürk Bulvarı’na, oradan da yine sessiz Ankara Adliyesi önüne gelindi. Ellerdeki mumlarla “yeter” yazıldı.
Sessiz yürüyüş kararının birkaç kişi tarafından anında geliştirilen bir öfke olduğunu dile getiren Ufuk Yazar, sessiz yürüyüşün; öldürülen, gözaltına alınan, tutuklanan, sakat kalan insanlar için olduğunu söyledi.
BU DAHA BAŞLANGIÇ
Semih Ali Aksoy, bu yürüyüşün sessiz, dik, onurlu, vakur olduğunu belirterek, sessizliğin söylenecek bir sözleri olmadığı anlamına gelmediğini ifade etti. Bu yürüyüşle çok şey söylediklerini dile getiren Aksoy, “Aslında biz bağır bağır bağırıyoruz, tutsaklarımız var, ağır yaralılarımız var, kayıplarımız ve yaşamdan koparılan genç arkadaşlarımız var. Ve katiller dışarıda” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et