23 Haziran 2013 13:34

Antakya için masallar

Pek çok milliyetten, din ve gelenekten halkların, yazısız bir hukukla barış ve kardeşlik içinde yaşadığı kadim kent Antakya, son aylarda birbiri ardına yaşanan savaş görüntüleri, olaylar ve ölümlerle gündeme geldi. ‘Halklar Mozaiği’ olması açısından dünyada örnek gösterilen kent, yaşadığı yaralar

Antakya için masallar
Paylaş
Kadir Baziki

‘Antakya Masallarda Gizliydi’ kitabının TMMOB Mimarlar Odası Hatay Şubesi’nde gerçekleşen kokteyline, kentin inanç önderleri, kurum temsilcileri, çok sayıda yazar ve sanatsever katıldı. Kitabı hazırlayan Aalen-Antakya Kültür Derneği’nin Başkanı Mehmet Karasu, sanatın kalıcılığı üzerine bir konuşma yaptı. Kitapta yer alan yazarların Antakya hakkındaki yazılarıyla bir dönemin analizini yaptığını belirten Karasu, bu tür çalışmaların devam edeceğini söyledi.
Şiirler Abdullah Cömert’e
Karasu’dan sonra söz alan Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Sekreteri Âba Müslim Çelik, dünyanın en eski duygusunun paylaşmak olduğunu belirterek acıların bile paylaşarak azalacağını söyledi. Antakya’nın son zamanlarda yaşadığı acılara değinen Âba Müslim Çelik, kentin paylaşmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Çelik, Taksim olaylarını protesto ederken öldürülen Abdullah Cömert’e adadığı “Gelişin Yanardağların Patlamasıydı” şiirini de okudu. Çelik’ten sonra Bedran Cabiroğlu da Cömert için yazdığı “Can Abdullahım” şiirini okuyarak Antakyalı yazar ve şairlerin olaylara seyirci kalmadığını gösterdi.
Nebihe-Mehmet Karasu çifti tarafından hazırlanan ve Selvi Yayınları’ndan çıkan 213 sayfalık kitapta, Antakya’da doğmuş yazarlar ile Antakya’yı sonradan kendi memleketi olarak kabul eden yazarların farklı bakış açılarıyla ‘Kendi Antakyalarını anlattıkları yazılara yer veriliyor. (Antakya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Anladık ki vazgeçilmeyen şey barış’

SONRAKİ HABER

İş güvenliği uzmanı yasasında değişiklik teklifi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...