23 Haziran 2013 13:28

Aram tutsaklarla kitapları buluşturacak

Kurulduğu günden bu yana yayınladığı kitaplarla alternatif yayıncılık olmanın yanında önemli bir kültürel miras da ortaya çıkaran Aram Yayınları, şimdi de cezaevinde bulunan okuyucularının kitap ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışma başlattı. Çalışma kapsamında cezaevlerindeki tutsakların kitap ihtiyaçları

Aram tutsaklarla kitapları buluşturacak
Paylaş
Hayri Demir

Kurulduğu günden bu yana yayınladığı kitaplarla alternatif yayıncılık olmanın yanında önemli bir kültürel miras da ortaya çıkaran Aram Yayınları, şimdi de cezaevinde bulunan okuyucularının kitap ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışma başlattı. Çalışma kapsamında cezaevlerindeki tutsakların kitap ihtiyaçları sipariş üzerinden indirimli olarak posta yoluyla kendilerine ulaştırılacak. Çalışmaya ilişkin bilgi veren Aram Yayınları Genel Yayın Koordinatörü Gökhan Bulut, kitapevinin okuyucularının büyük bir kesiminin cezaevinde olduğunu belirterek, tutsak okuyucuların talep ettikleri kitaplara rahat bir şekilde ulaşabilmesi amacıyla böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.

TUTSAKLAR FAKSLARLA SİPARİŞ VEREBİLECEK

Aram Yayınları’nın, “Aram aydınlıktır” sloganıyla yayın hayatını sürdürdüğünü belirten Bulut, temel amaçlarının daha geniş okuyucu kitlesine ulaşarak, insanların okuma alışkanlıklarının ve okuma sevgilerinin güçlenmesine yardımcı olmak olduğunu ifade etti. Bulut, şunları belirtti: “Bu arkadaşlarımızın daha rahat talep ettikleri kitaplara ulaşabilmeleri için, hem araştırma inceleme yapan arkadaşlarımız hem de edebi çalışma yürüten arkadaşlarımızın talep ettikleri kitapları çok rahat bulabilmeleri için bu çalışmayı hayata geçirdik. Bu kapsamda cezaevinde bulunan arkadaşlarımızın, talep ettikleri, satın almak istedikleri kitapları mektup ya da faks yoluyla bildirmeleri durumunda en kısa zamanda temin edip kargo aracılığıyla yerinde ödemeli olarak indirimli bir şekilde kendilerine ulaştırıyoruz.”

KİTAPLAR YÜZDE 50 İNDİRİMLİ

Çalışmayla birlikte cezaevlerindeki kitap ihtiyacını bir nebzede olsa gidermeyi hedeflediklerini belirten Bulut, bu çalışma kapsamında uygulanacak indirimleri ise şöyle açıkladı; “Aram Yayınları’ndan çıkan kitaplar yüzde 50, diğer Kürtçe baskı yayın yapan Kürt yayın evlerinin kitaplarında yüzde 20 ve diğer yayınevlerinin kitaplarında da yüzde 15’lik bir indirimle kitapları cezaevlerinde bulunan tutsaklara ulaştıracağız” dedi. Bulut, kitapları temin etmek isteyen tutsakların mektup ya da faks yoluyla kendilerine ulaşmalarının yeterli olacağını sözlerine ekledi.  (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Polise talimatı ben verdim

SONRAKİ HABER

‘Anladık ki vazgeçilmeyen şey barış’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...