23 Haziran 2013 11:57

Önce tazyikli su, sonra küfür!

İstanbul Taksim Meydanı’nda önceki gün saat 19.00 sıralarında başlayan karanfilli anma töreninden sonra, Ankara’da da gösteriler vardı. Anıtpark, Kuğulu Park ve Güven Park’ta toplanan Ankaralılar eyleme destek verdiler.Dikmen’de ise Kızılay’a yürümek isteyen yüzlerce kişiye TOMA müdahale etti. Biber gazl

Önce tazyikli su, sonra küfür!
Paylaş

İstanbul Taksim Meydanı’nda önceki gün saat 19.00 sıralarında başlayan karanfilli anma töreninden sonra, Ankara’da da gösteriler vardı. Anıtpark, Kuğulu Park ve Güven Park’ta toplanan Ankaralılar eyleme destek verdiler.

Dikmen’de ise Kızılay’a yürümek isteyen yüzlerce kişiye TOMA müdahale etti. Biber gazlı ve TOMA’lı müdahaleden sonra kalabalık dağıldı.

Öte yandan Ankara’daki protestoları görüntülemeye çalışan Russia Today muhabiri Tom Barton da TOMA’dan nasibini aldı. Olayları anlattığı sırada TOMA’nın geldiğini gören Barton, polislerin kamera ışığını görmesine rağmen yaptıkları müdahaleyi eleştirdi. Tom Barton karanfilli anmaya yapılan müdahalenin protesto edildiği Ankara’da, polisin TOMA’lardan sıktığı basınçlı suyun hedefi oldu.  Kamera önünde, Ankara’daki protestoları anlatan Barton, kendisine doğru yaklaşan TOMA’yı görünce, ‘İşte basınçlı su aracı. İçeriye doğru geliyor’ dedikten sonra kenara çekilerek, kamera önünde konuşmasını sürdürmeye başladı. Ancak basınçlı suyun hedefi olan Tom Barton, sözünü bitiremeden suyun etkisi ile savruldu. Olay saniye saniye kameralara yansıdı.


WATSON’A KÜFÜR ŞOKU

Ivan Watson  da polislerin kendisine küfrettiğini söyledi.
Türkiye’de CNN International için görev yapan muhabir Ivan Watson polislerin kendisine hakaret ettiğini belirtti. Taksim’de düzenlenen karanfil eyleminde ekibi ile birlikte görev alan Ivan Watson, sivil polisin kendisine ve ekibine küfrettiğini söyledi.  
Watson, Twitter hesabında attığı mesajda “Sivil kıyafetli polisler, bana ve CNN ekibine o..çocukları dedi” iddiasında
bulundu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Simonsen hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Taksim’de evlenme teklifi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...