İBB davasında üçüncü celsenin ikinci günü başlıyor: Tanık ifadeleri alınıyor
Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 436 sanıklı İBB davasında üçüncü celsenin ikinci duruşması bugün görülecek. Duruşmada gizli tanıklar ve müştekilerin dinlenmesi bekleniyor.
Çizim: Tarık Tolunay
Tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 436 sanıklı, İBB davasında 3'üncü celsenin ikinci duruşması başlıyor. Bu celsede hem gizli tanıklar hem de müştekiler dinlenecek. Mahkeme heyeti, 12 Kasım Perşembe günü tutukluluk incelemesi yapacak.
Tanığın İmamoğlu iddiası izlenime dayandırıldı
Dün görülen duruşmada, Cebeci maden sahasındaki şirket hisselerinin İmamoğlu'na ait olduğu iddiası gündeme geldi. Tanık Ferhat Sayın, bu iddiasının kesin bilgiye değil, İstanbul Valisi Davut Gül'ün de katıldığı bir toplantıdaki konuşmalardan edindiği izlenime dayandığını belirtti.
İmamoğlu ise söz konusu toplantıda bulunan valinin tanık olarak çağrılmamasına tepki gösterdi. İmamoğlu'nun mikrofonunun kapatılmasının ardından mahkeme başkanıyla arasında tartışma yaşandı. Mikrofonunun kapatılması üzerine İmamoğlu, “Valiyi dinlemeyeceksiniz, böyle işkembeden atanları dinleyeceksiniz. Bu da yargılama olacak!” diye tepki gösterdi. Heyet başkanı ise “Salondan çıkarırım Ekrem Bey” şeklinde yanıt verdi.
Duruşmada dinlenen müştekilerden Bahattin Uçar, Mehmet İlhan Gülay, Avni Çelik ve Kaan Yüce şikayetçi olmadıklarını açıklarken, Alaattin Kameroğlu, Çetin Gül, İlker Keleş, Nezih Barut, Ziya Yılmaz ve Selahattin Özgül şikayetlerini sürdürdü.
Bu celsede mahkemenin dinlemesi beklenen 60 kişi arasında tanıklar, gizli tanıklar ve müştekiler bulunuyor.
(Politika Servisi)Dayanışmaya çağrı!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et