21 Haziran 2013 15:15

MMK işçisinin sabrı taşıyor

DÖRTYOL’da kurulu olan MMK Metalürji ile Çelik –İş Sendikası arasında süren toplu sözleşme görüşmelerindeki belirsizlik işçilerin sabrını taşırıyor. İşçiler sendikanın istediği ücret talebinin kendilerine açıklanmamasına tepki gösterirken, sendika bunu strateji olarak açıkladı.TİS s&

MMK işçisinin sabrı taşıyor
Paylaş
Cumali Akkaş

TİS süreci ile ilgili sendika tarafından bilgi alamayan işçiler, Çelik-İş’in İSDEMİR’e gösterdiği hassasiyeti MMK Metalürji ve Ekinciler için neden göstermediğini sordu. İSDEMİR’de çalışanların ücretlerinin ERDEMİR ile eşitlenmesi talebinde bulunan Çelik-İş’in bunun için eylem yaptığını belirten işçiler, bunun olumlu olduğunu ancak aynı hassasiyetin özellikle sanayi bölgelerindeki işletmeler için de gösterilmesini istedi. TİS ile ilgili bilgilerin Çelik-İş İskenderun Şube İnternet sitesinde yer almadığını aktaran işçiler sürecin işçiden gizlendiğini belirtti.

STRATEJİKMİŞ!

Konu ile ilgili görüştüğümüz Çelik-İş İskenderun Şube başkanı Metin Önde, MMK Metalürji ile ilgili istenen zammın açıklanmamasını stratejik bir hamle olarak açıkladı. İSDEMİR için yapılan eylemlerin diğer işletmeler için yapılmamasını görüşmelerin olumlu gitmesinden kaynaklandığını iddia eden Önde, MMK ile ilgili sözleşme planı olduğunu ve bunun İSDEMİR’e yakın olduğunu savundu.

TESTİ TAŞARSA SABIR BİTER

Görüşlerine başvurduğumuz işçiler Çelik-İş başkanına yanıtlaması için bazı sorular sordu; “Her hafta İSDEMİR işçileri ile konuşulup bilgi verilirken neden MMK işçisine ayda bir de olsa bilgi verilmiyor? MMK işçisi neden hep ikinci sınıf işçi konumunda görülüyor? MMK işçisi o zorlu süreçte sendikasını, Çelik-İş’i hiç bırakmadan bütün zorluklara göğüs gerdi ve sendika yetki belgesini aldı. Yetki belgesi alınmadan önce her gün MMK’nın önünden ayrılmayan sendikacılar neden şimdi ortalıkta yok? MMK işçisi kendi kaderine mi terk ediliyor? MMK işçisinin sabrını mı deniyorlar? MMK işçisi illaki Karabük işçileri gibi toplanıp sendikaya mı yürüsünler?​”

İşçiler son olarak bir hatırlatmada bulundu; “Sayın başkan unutmayın testi taşarsa sabır biter. MMK işçisi kendi hakkını en iyi şekilde almasını bilir. Unutmayın ki MMK işçisi iki yıldan beri karın tokluğuna çalışıyor.” (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Torbalı’da tiyatroya sansür

SONRAKİ HABER

‘Tehcir ve taktil’ itirafı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...