Clinton'dan İsrail sandığına mesaj: Netanyahu yeniden seçilirse ABD çok sert bir tavır almalı
Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Netanyahu'yu ağır bir liderlik başarısızlığıyla suçlayarak İsrail seçmenine seslendi. Clinton, onun yeniden işbaşına gelmesi halinde ABD’nin Tel Aviv’e karşı çok sert bir tutum takınması gerektiğini söyledi.
Fotoğraf: Wikimedia Commons (CC BY 4.0)
Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, MS Now yayınında yaptığı açıklamalarda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yönetimini ve işgalci politikalarına tepki gösterdi. Washington'ın siyonist rejime yönelik tarihsel desteğini vurgulayan Clinton, "İsrail’i seviyorum ama Netanyahu hükümetinden ve politikalarından nefret ediyorum. Amerika’yı seviyorum ancak Trump hükümetinden ve politikalarından nefret ediyorum" dedi.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed Al Nahyan'ın 7 Ekim 2023 öncesinde Netanyahu’yu Gazze’den gelebilecek bir hamleye karşı uyardığına dair haberlere değinen Clinton, yaşananları ağır bir "liderlik başarısızlığı" olarak tanımladı. Clinton, İsrail seçmeninin Netanyahu’yu yeniden işbaşına getirmesi durumunda ABD’nin çok daha sert bir tutum sergilemesi gerektiğini ifade etti.
"Gaspçı yerleşimci şiddeti cezasız kalmamalı"
İşgal altındaki Batı Şeria’da Filistin topraklarını gasbeden İsrailli yerleşimcilerin saldırılarına da dikkat çeken Clinton, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Umarım kurulacak yeni hükümet, işgal altındaki Batı Şeria’da yerleşimci şiddetine karşı sert önlemler alır. Bu tür şiddet eylemlerinin cezasız kalması kabul edilemez. Bu durum Filistin halkı için büyük bir adaletsizlik, kötülük ve yanlıştır."
(Dış Haberler)Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et