12 Mayıs 2011 09:16

Ersin Çelik'in suçu gazetecilik, cezası 10 ay!

Gazeteci Ersin Çelik'e 2009 Nisan ayında polis kurşunu ile yaşamını yitiren Dicle Üniversitesi öğrencisi Aydın Erdem'in failleri olduğu iddia edilen polislerle ile ilgili servis ettiği haber nedeniyle 10 ay hapis cezası verildi.Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'nde 4 Nisan 2009 tarihinde Urfa'da çıkan olaylar esnasında polis kur

Ersin Çelik'in suçu gazetecilik, cezası 10 ay!
Paylaş


Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'nde 4 Nisan 2009 tarihinde Urfa'da çıkan olaylar esnasında polis kurşunu ile hayatını kaybedenler için Diyarbakır'da yapılan gösteriler esnasında polis kurşunu ile öldürülen Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi Aydın Erdem'in failleri olduğu iddia edilen polisler hakkında servis ettiği haber nedeniyle hakkında dava açılan ve o dönem DİHA'da çalışan gazeteci Ersin Çelik ile ilgili Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşması görüldü.

Başka bir davadan dolayı tutuklu bulunan Çelik'in katılmadığı duruşmada müdafi avukat Servet Özen hazır bulundu. Heyet değişikliği nedeniyle eski zabıtların okunduğu duruşmada iddia makamı esas hakkındaki mütalaasını yenilerek verilecek kararın bu doğrultuda olmasını talep etti. Savunma avukatı Özen, müvekkilinin beraatına karar verilmesini talep ettiği duruşmada mahkeme heyeti gazeteci Çelik'i "Terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerinin hüviyetlerini açıklamak" suçunu işlediği gerekçesi ile 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

Av. Özen, kararı temyiz edeceklerini belirtti. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Aydın’da seçim bürosu açılışları

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen’den İLKSAN tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...