16 Haziran 2013 16:23

Kaçınılmaz sona ilerliyorsun!

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı eylemlerinin başlangıcından bu yana takındığı tutumla olaylar alevlernirken, önceki gün Sincan mitinginde adeta saldırı talimatı vermesiyle İstanbul’da yine savaş görüntüleri yaşandı. Siyasi partiler Erdoğan’ı ‘diktatörlük heveslisi’ sözleriyle eleştirerek, kaç

Kaçınılmaz sona ilerliyorsun!
Paylaş

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı eylemlerinin başlangıcından bu yana takındığı tutumla olaylar alevlernirken, önceki gün Sincan mitinginde adeta saldırı talimatı vermesiyle İstanbul’da yine savaş görüntüleri yaşandı. Siyasi partiler Erdoğan’ı ‘diktatörlük heveslisi’ sözleriyle eleştirerek, kaçınılmaz son uyarısı yaptılar.

HALKA DEVLET TERÖRÜ UYGULANIYOR

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, halkın özgürlük ve demokrasi taleplerinin AKP tarafından bir kere daha boğulmak istendiğini belirterek, “Halk üzerinde tam bir devlet terörü uygulanmaktadır” dedi.  Saldırıların insanların canına kastedecek boyutlara ulaştığını ve cunta dönemlerini aratmayacak şekilde gözaltına alınanlardan haber alınamamadığını söyleyen Gürkan, “Polis askeri birliklerle takviye edilmiştir. Ortada  adı konulmamış bir sıkıyönetim, olağanüstü hal ilanı vardır” dedi.

Gürkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Başbakan Erdoğan’ın, can simidi gibi sarıldığı “işin içinde hükümetime ve bana komplo kuran dış güçler, oyun kurucular, faiz lobileri, illegal marjinal örgütler vb. var ”   sözleri halkın meşru eylemlerini karalamak ve faşizan uygulamalara kılıf bulmak üzere kurgulanmış demagojiden ibaret sözlerdir. Saldırı Erdoğan ve AKP hükümetinin soruna barışçıl yöntemler ve diyalogla çözüm bulmak istemediğini, çatışma ve gerilimi tırmandırarak “kaostan” siyasi rant devşirmeye yöneldiğini göstermeye yeterlidir. Erdoğan’ın 12 yıldır başarıyla sahneye koyduğu ‘mağdur’ rolü bu kez tutmayacaktır. Halkımız karşısındakinin ‘kuzu postuna bürünmüş kurt’ olduğunu anlamıştır. Her diktatör heveslisi gibi Erdoğan da kaçınılmaz sona doğru son sürat ilerliyor. Halkın iradesi önünde hiçbir güç duramaz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Başbakan Erdoğan’ın meydan savaşı!

SONRAKİ HABER

Her mevsimde yenilenen dergi: Turunç

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...