13 Haziran 2013 10:24

Almanya’da emekliler geçim derdinde

ALMANYA’da yüz binlerce emeklinin geliri yetmediği için ek işte çalışmak zorunda oldukları ortaya çıktı. Federal İş Ajansı’nın verilerine göre, geçen yıl 65 yaş üstü 812 bin kişi ek işte (mini-job) çalıştı. Yaşlı çalışanlarda 128 bin kişinin 74 yaşın üzerinde olması ise bilhassa dikkat &cced

Almanya’da emekliler geçim derdinde
Paylaş

ALMANYA’da yüz binlerce emeklinin geliri yetmediği için ek işte çalışmak zorunda oldukları ortaya çıktı. Federal İş Ajansı’nın verilerine göre, geçen yıl 65 yaş üstü 812 bin kişi ek işte (mini-job) çalıştı. Yaşlı çalışanlarda 128 bin kişinin 74 yaşın üzerinde olması ise bilhassa dikkat çekiyor.
Almanya’da emeklilerin çalışma oranları her yıl artış gösteriyor. 2003 yılında yaklaşık 600 bin emekli geçimini sağlamak için çalışırken bu rakamın geçtiğimiz yıl yüzde 36 arttığı görüldü.
Alman Emeklilik Sigortasının yayınladığı raporda her iki emekliden birinin 700 avrodan az emekli maaşı aldığı, bu rakamın da giderek düştüğü bilgisine yer verildi. Sosyal yardımların ise emeklilerin kira ve ısınma giderlerine yetmediği kaydedildi.
Batı Almanya’da 700 avrodan az emekli maaşı alanların oranı yüzde 73’lerde iken, Doğu Almanya’da erken emekli olanların oranı yüzde 70’lerde gözüküyor. Almanya’da emeklilik yaşına gelen insanların eğlence olsun diye çalışmadıklarını belirten Sol Parti Milletvekili Sabine Zimmermann, emeklilerin maddi durumlarının oldukça kötü olduğunu kaydetti. (Berlin/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

‘Hükümet direnişi bölmeye çalışıyor’

SONRAKİ HABER

DİSK 15-16 Haziranda alanlara çıkıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...