10 Haziran 2013 10:21

DTK: Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

DEMOKRATİK Toplum Kongresi (DTK) Daimi Meclisi, 9 Haziranda gerçekleşen Daimi Meclis toplantısının sonuçlarını açıkladı. Açıklamada, Gezi Parkı’yla başlayıp tüm ülkeye yayılan olaylara ilişkin “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” denildi.Çözüm sürecinin hızlanması ve kalıcı hale gelm

DTK: Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
Paylaş

DEMOKRATİK Toplum Kongresi (DTK) Daimi Meclisi, 9 Haziranda gerçekleşen Daimi Meclis toplantısının sonuçlarını açıkladı. Açıklamada, Gezi Parkı’yla başlayıp tüm ülkeye yayılan olaylara ilişkin “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” denildi.
Çözüm sürecinin hızlanması ve kalıcı hale gelmesi için AKP Hükümetine büyük görev düştüğü belirtilen DTK açıklamasında ‘yasal düzenlemeler, düşünce ve örgütlenme özgürlüğü önündeki engelleri kaldırması, koruculuk, mayınlı araziler, tutuklu siyasetçilerin serbest bırakılması gibi konularda hükümetin adım atması istendi. Gezi Parkı direnişine ilişkin de değerlendirmeler yapılan sonuç bildirgesinde şu ifadelere yer verildi; “Son haftalarda Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden biri olan, Gezi Parkı direnişini selamlıyoruz. Kenti, çevresi, geleceği ve yaşamı ile ilgili daha fazla söz ve karar sahibi olmak isteyen toplumun, Gezi Parkı direnişi bu ülkenin katı merkeziyetçi yapısı ile yönetilemeyeceği gerçekliğini bir kez daha açığa çıkarmıştır. AKP Hükümeti Gezi Parkı direnişini baskı ve şiddet ile çözme yerine toplumun daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük isteğini görmeli, ben bilirim ben yaparım yaklaşımından ve kibirli tavrından vazgeçip, özür dileyerek projesinden vazgeçtiğini açıklamalıdır.Gezi Parkı direnişi de göstermiştir ki artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Çağın gerekliliğini yerine getirmeyen, demokratik değişimi gerçekleştirmeyen, toplumu dikkate almayan, toplumu karar mekanizmalarına katmayan bir sistem, halka rağmen hiçbir şey yapamayacaktır. Her istediğini topluma, halka kabul ettiremeyecektir.” (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Irak'ta bombalı saldırı: En az 13 ölü

SONRAKİ HABER

Gökçek'e soruşturma açılacak mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...