'Anayasa kapsamındaysa bilgi toplanabilir'
Bakan Yıldırım, bilgilerin toplanmasında anayasa dışına çıkılmadığı takdirde bir suçun olmayacağını belirtti.
Yıldırım fişleme iddialarıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Ne için takibe almışlar? Uçak yolculuğu yaptığınız zaman adınızı soyadınız almıyorlar mı? Yeni mi başladı bu uygulama? Zaten biletinizde yazıyor. Arkadaşlar yani seyahat için vatandaşın devletle olan işleri ile ilgili her zaman vatandaş bilgileri devletin kurumlarında vardır. Bunun da yadırganacağını düşünmüyorum. Herkese açık olan ve olmayan bilgiler de bellidir. Kişinin özel hayatını ilgilendiren bilgiler, Anayasa ile teminat altına alınmıştır. Ülke güvenliğini ilgilendiren konularda da kurumlar görev sınırları içerisinde gereken ne ise onu yaparlar. Bunun dışında bir işlem yapıldı ise bu suçtur”
Bir gazetecinin ‘Bir protokol olduğu iddiasını yalanlıyorsunuz, o zaman?’, sorusuna da Yıldırım, “Benim o konuda bilgim yok. Bir protokol vardır, yoktur demiyorum. Mekanizmayı anlatıyorum” cevabını verdi. (Ankara/CİHAN)
MİT, UÇANI BİLE İZLİYOR
Taraf gazetesinin haberi şu şekildeydi: “MİT, bir yıl önce, vatandaşların kişisel bilgilerine ulaşmak için Türk Hava Yolları ve Milli Eğitim Bakanlığı ile bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeler neticesinde her iki kurumdan da detaylı şahıs bilgilerinin düzenli olarak MİT’e aktarılmasına karar verildi. Konuyla ilgili MİT’te sistem kuruldu. Yapılan mutabakat sonucu, Türk Hava Yolları, yurt içi tüm yolcu ve seyahat bilgilerini, kişinin yanında seyahat ettiği şahısların kim olduğunu, aktarma, yurtiçi bağlantılı tüm yurtdışı yolcu seyahat ve bilgilerini MİT’e vermeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle yapılan görüşmelerde ise ilk ve orta dereceli okullar ile özel kolejlerde çalışan idareci, öğretmen ve diğer tüm personelin, okuyan tüm öğrencilerin bilgileri, notları, velilere ait özel ve tüm bilgiler, telefon numaraları, mailler de MİT’e verilmeye başlandı. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et