09 Haziran 2013 11:17

Halay da bizim Taksim de

Gezi Parkı Direnişi’nin 13. gününde folklorcular halaylarıyla, türküleriyle direnişin yanındaydı.“Halay da bizim horon da, Taksim de bizim parkı da”, “Mağrurlanma padişahım, senden büyük halaybaşı var”, “Her halay bir barıştır, kardeşliktir” gibi dövizlerle Tünel’den Taksim’e y&uum

Halay da bizim Taksim de
Paylaş
Nakşıser Sürek

“Halay da bizim horon da, Taksim de bizim parkı da”, “Mağrurlanma padişahım, senden büyük halaybaşı var”, “Her halay bir barıştır, kardeşliktir” gibi dövizlerle Tünel’den Taksim’e yürüyen gruba çevrede bulunan halk da destek verdi.

Akşam saatlerinde Tünel’de buluşan folklorcu grubu, pankartlarının ardında toplanarak davul ve zurna eşliğinde yürümeye başladı.  Yaklaşık 150 kişi ile yürümeye başlayan grup, İstiklal Caddesi’nde bulunanların da katılımıyla 500 kişilik bir kalabalığa ulaştı. “Biz halkız”, “Faşizme karşı omuz omuza” “Tayyip istifa” gibi sloganlar atan gruba çevrede bulunanlar da eşlik etti. Büyük bir coşkunun hakim olduğu yürüyüşle, mendillerini sallayarak, zılgıtlar çekerek, “Çapulcu musun vay vay” türküsünü söyleyerek Taksim’e ulaşıldı, Gezi Parkı’nda oyunlar sergilendi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeni yetenek ‘Devrim’ oldu

SONRAKİ HABER

Vatandaştan devlete 3 milyarlık ‘katkı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...