7 Haziran 2013 10:11

‘Kelime oyunu’ meclise soruldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a “Kelime Oyunu” adlı programın yayından kaldırılmasına ilişkin olarak hükümetin, RTÜK’ün bu konuda bir uyarısı olup olmadığını sordu.

Tanrıkulu, Arınç’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “TV’de her gün yayınlanan ve İhsan Varol’un sunduğu Kelime Oyunu adlı programda Gezi Parkı olaylarına ilişkin olarak kelimeler sorulmuştur. Programda gaz maskesi, demokrasinin solungacı nedir şeklinde sorular sorulurken, yine eylemlere yönelik sorular oluşturdu” dedi.

Programın bu bölümünün yayınlanmasının ardından programın aniden durdurulduğunu ifade eden Tanrıkulu, “Programın yayından kaldırılmasına ilişkin olarak hükümetinizin, RTÜK’ün bu konuda bir uyarısı olmuş mudur? Programın kaldırılması hakkındaki kişisel görüşünüz nedir?​” sorularını yöneltti. (MEDYA SERVİSİ)

Evrensel'i Takip Et