06 Haziran 2013 11:04

Akademisyenlerden hükümete tepki

İHSAN Doğramacı Bilkent Üniversitesi’nde öğretim ve araştırma görevlisi olarak çalışan bilim insanları, son günlerde Türkiye genelinde yaşanan olaylardan duydukları rahatsızlığı bir açıklamayla dile getirdiler. Akademisyenler; “Düşünce ve ifade özgürlüğünün, demokrasinin olmadığı bir yerde

Akademisyenlerden hükümete tepki
Paylaş

İHSAN Doğramacı Bilkent Üniversitesi’nde öğretim ve araştırma görevlisi olarak çalışan bilim insanları, son günlerde Türkiye genelinde yaşanan olaylardan duydukları rahatsızlığı bir açıklamayla dile getirdiler. Akademisyenler; “Düşünce ve ifade özgürlüğünün, demokrasinin olmadığı bir yerde ne toplumsal refahın ne de bilimin var olabileceğine inanıyoruz. Sayın Başbakan’ın ve AKP hükûmetinin kendileri ile aynı görüşte olmayanlara yönelik anti-demokratik yaklaşımlarını ve polisin halka yönelik uyguladığı sistematik ve can kayıplarına neden olan şiddeti kınıyor, yaşanan olumsuzluğun ortaya çıkmasında ve bu seviyeye gelmesinde sorumluluğun tamamen Sayın Başbakan’a ve mevcut hükûmete ait olduğunu düşünüyoruz” diye belirttiler.
Polis şiddetinin eleştrildiği açıklamanın devamında Akademisyenler taleplerini de belirtiyorlar. “Bizler, halkın üzerindeki polis şiddetinin derhal sonlandırılması, ayrıca Sayın Başbakan’ın ulusal basında kendisi, başında olduğu hükûmet ve emniyet teşkilatı adına, olaylar karşısında en başından beri gösterilen ayrıştırıcı tutum ve uygulanan şiddet için özür dilemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun dışında, toplum vicdanını rahatlatacak şekilde, orantısız güç kullanarak ve kullanılmasını emrederek ölüm ve yaralanmalara neden olan polis ve amirlerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılmalarını, eylemlerde polis şiddetine maruz kalıp fiziksel ve psikolojik zarar gören vatandaşlarımıza, ve hayatını kaybedenlerin ailelerine devlet tarafından gerekli tazminatın ödenmesini bekliyoruz.
Demokrasi ve toplumsal refah vaatleri ile halk tarafından iktidara getirilmiş olan sayın Başbakan ve hükûmetinin görevlerini halkın taleplerini ciddiye alarak, evrensel demokrasi ölçütleri çerçevesinde sürdürmeleri gerektiğini kendilerine hatırlatmak isteriz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bağış muhalefeti suçladı

SONRAKİ HABER

Başbakanın üslubu eylemleri yurda yaydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa