11 Mayıs 2011 10:12

Aydınlardan tam destek!

Çeşitli alanlardan 300’ü aşkın aydın, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun bağımsız adaylarını destklediklerini açıkladı.  ‘Bağımsızlar Meclise’ diyerek destek çağrısında bulunan aydınların açıklaması Kürtçe ve Türkçe olarak iki dilde okundu. Blok adayları aydınların destek &cc

Aydınlardan tam destek!
Paylaş

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunu destekleyen aydın, yazar ve sanatçılar Taksim Hill Otel'de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında blokun bağımsız adaylarından Ahmet Türk, Abdullah Levent Tüzel, Ertuğrul Kürkçü, Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Mustafa Avcı ve Emrullah Bingöl yer aldı.

Aydınlar adına ortak açıklamayı okuyan Gençay Gürsoy, bu ülkenin vatandaşları olarak eşit siyasi haklara sahip olmak isteyen, Kürtler, Aleviler, çeşitli dinsel inançlara, etnik kökenlere ve cinsiyet kimliklerine sahip insanlar, ifade ve örgütlenme özgürlüğü önündeki engellerle mücadele eden işçiler, emekçiler, gençler ve kadınlar olarak Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun adaylarını desteklediklerini söyledi.

BLOK ADAYLARINA ‘OY VERİN’ ÇAĞRISI

Vahşi piyasa ekonomisinden, sosyal güvencesizlikten, işsizlikten ve sadaka siyasetinden mağdur olan yoksullar, ekolojik yıkıma karşı doğa ile uyumlu bir yaşamın yanında olanlar olarak bloku desteklediklerini ifade eden Gürsoy konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her türlü etnik, kültürel, cinsiyete dayalı ve sınıfsal farklılığın engelsiz olarak Mecliste temsil edilmesini savunanlar, ülkemizin karanlık döneminin aydınlatılması ve tüm kirli odakların dağıtılması için parlamentoda bir sesin olması gerektiğini düşünenler, barış isteyen ve barış için mücadele eden Türkiyeliler, yüzde 10 seçim barajını sandıkta bir kez daha delmek, parlamentoya farklı renk ve seslerinin temsilcilerini göndermek için Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun adaylarını destekliyor, özgürlükçü ve eşitlikçi yeni bir anayasa talep eden tüm yurttaşları 12 Haziran genel seçimlerinde bu adaylara oy vermeye çağırıyoruz.”   

BAĞIMSIZLARIN DEĞİŞTİRME GÜCÜ VAR

Blok adaylarını desteklemek için imza veren aydınlardan Prof. Dr. Meryem Koray, Kürt sorununun Mecliste ifade edilmesi gerektiğini, barajların delinmesini istediği için bağımsız adayları desteklediğini ifade etti.

2007 yılında 12 Eylül rejiminin getirdiği baskı rejiminin yıkılarak Meclise girildiğini ifade eden Prof. Dr. Ahmet İnsel ise daha önce de 1990’larda Meclise girildiğini ancak seçilenlerin yaka paça dışarı atıldıkları zaman Meclis’te olmanın ne kadar önemli olduğunu gördüklerini kaydetti. İnsel, toplumun bütün seslerinin Mecliste yer almasının sorumluluğunun blok adaylarının omuzlarında olduğunu söyledi.

Blok adaylarının bu çalışmalarından rahatsız olanların seçim irtibat bürolarına saldırmaya başladığına dikkat çeken İnsel, sağduyuları ile seçim sürecinin provoke edilmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Gülten Kaya da kendisi için önemli olan emek, demokrasi ve özgürlük kavramlarının olduğunu, Blokun bu üç kavramdan yola çıktığını, Türkiye’nin buna ihtiyacı olduğunu söyledi. Kaya, “Hantal, hayatı karşılamayan parti programlarından çok sıkıldık. O yüzden bağımsız adayların değiştirme gücünün Türkiye’ye iyi geleceğine inanıyorum” diye konuştu.  

BARIŞÇIL BİR YOL İÇİN...

Hrant Dink’in oğlu Arat Dink, ülkedeki bütün bu karmaşanın içinde 12 Haziranda bir soru sorulacağını, kendisinin cevabının da Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku olduğunu söyledi. Dink, “Tüm Ermenileri temsil etmiyor olsam da, blokta bir Ermeni olarak ben varım” dedi.

“Türkiye’de emekten, demokrasiden, eşitlikten yana özlemleri hadımlaştırılmamış herkesin Bloku desteklemesi gerektiğini düşünüyorum” diyen Gazeteci Nuray Mert, seslerini kamuoyuna duyurmak konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, basın toplantısını izlemeye gelen gazetecilerden kamuoyuna duyurulması konusunda ellerinden geleni yapmalarını istedi.

Murat Çelikkan, yıllardır uğrunda mücadele ettikleri şeyleri bugün Blokun temsil ettiğini destekçi olduğunu, Türkiye’nin yarınları için destekçi olduğunu söyledi.

Jülide Kural da Türkiye’nin en önemli sorununun Kürt sorunu olduğunu, bu sorunun çözülebilmesi için demokratik ve barışçıl bir yol bulunması gerektiğini, bu sebeple bloku desteklediğini dile getirdi. Aydınların konuşmalarının ardından bağımsız adaylar da birer konuşma yaptı. (İstanbul/EVRENSEL)


HALKLARIN KARDEŞLİĞİNİ TESİS ETMEK İÇİN...

Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Ahmet Türk: Çok önemli bir süreçten geçtiğimizin bilincindeyim. Ayrışmanın Türkiye gündeminde olduğu bir dönem. Bu sürecin sorumlusu Kürtler değil, devletin ve hükümetin uyguladığı politikalardır. Buna müdahale etmek isteyenler sadece birilerini Meclise göndermek için burada toplanmış değiller. Aslında yanlış politikaların önüne geçmek için buradalar. Ayrışmayı, duygusal kopuşu engellemek, halkların kardeşliğini tesis etmek için bir çıkıştır.

İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel: Bu destek için ülkemizin değerli aydınlarına, yüz akı olan sanatçılarına, yazarlarına, kalemini satmayan, insanlıktan, barıştan, eşitlikten yana kullanan dostlarımıza teşekkür ediyorum.

Bizim nasıl bir Türkiye istediğimizi burada da gösteriyoruz. Bizim olduğumuz yerde Türkçe ve Kürtçe konuşuluyor. Bu birliktelik karşımızdaki gerici güçleri çileden çıkartıyor, saldırganlaştırıyor. Başbakan hala çok açıkça Bloku ve adayların düşüncelerini hedef gösteriyor. Türkiye sancılı bir sürece doğru gidiyor bunu görmek lazım. Bugün halka yönelik topla, tüfekle yapılan saldırılar nasıl bir geleceğe gittiğimizi de açıkça gösteriyor.  Halkımızı seçeneksiz bırakmamaya söz verdik. Mecliste de ortak yapımızla birlikte henüz bizimle buluşamamış ama yarın buluşacağına inandığımız bütün halk güçlerine ulaşacağız.

ÖDP’nin seçimlerin dışında tutulması, olmadık gerekçelerle engellenmiş olmasını da kınıyoruz. Bizlerin hasbelkader, bağımsız adaylar olarak giriyor olmamız bu seçimleri temize  kavuşturmuyor. Blok güçleri içinde görmek istediğimiz ÖDP ve başka sosyalist, demokrat. devrimci, ilerici güçler, halk güçleri bu seçimler sürecinde de sonrasında da bir araya geleceğimiz güçler olacak.

GÜÇ DAĞILIMINA DEĞİL İHTİYAÇLARA BAKILMALI

İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder: Aydın vicdanına ve kalbine  dokunmayan hiçbir hareketin tarihte geniş kitlelere ulaşabildiği bir örnek yoktur. Bu pusula işlevi görmesi hasabi ile aydınlarımızın desteğini çok kıymetli buluyorum. Buradaki bu manifestoyu hiç yere düşürmeyecğimizi belirtmeyi bir borç sayıyorum.

Mersin Bağımsız Milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü: 1995’den beri yaptığımız şeyi yapıyoruz. Sosyalistler her zaman Kürt harektiyle bir ittifak halinde mücadele ediyor. Bu yıl sanki bambaşka bir şey yapıyoruz gibi oldu. Kürt hareketi ile Sosyalist hareketin büyük bir kısmı bu kampanya ile toplandı. Bu ülke için çok önemli. Kürt hareketinin bu dönem sosyalistlerle ittifaka birinci derece de önem vermesi, güç dağılımına bakarak değil Türkiye’nin ihtiyaçlarına bakarak bu tabloyu kurması önemli. Türkiye sosyalist hareketinin tamamı bu bloka dahil olmalıydı. Çünkü bütün ezilenlerin düşünceleri, aklı ve zekası olmadıkça sosyalist hareket asla başarılı olamaz. Kürtlerin özgürlüğü için savaşmayana sosyalist denmez.

Kocaeli Bağımsız Milletvekili adayı Emrullah Bingöl: Yaptığımız seçim çalışmaları nedeniyle son anda linçten kurtulan bir arkadaşınızım. Buradaki tablo bana coşku verdi, kuvvet verdi. Teşekkür ediyorum.

İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sebahat Tuncel: Burada bir kez daha umudum arttı. Bu sadece bir destek değil geleceğimizi birlikte örme toplantısı. Buna ihtiyacımız var çünkü. Bizim parlamentoda olmamız yetmeyecek, bu ülke hepimizinse sorunları da hepimizin birlikte çözeceğiz. Bir programda bir öğrenci arkadaşımız bana şunu söyledi, “İyi ki gelmişim buraya ben bütün Kürtlerin bize karşı olduğunu düşünüyordum” dedi. Keşke o arkadaşımız burada olsaydı da Türklerin, Kürtlerin, Ermenilerin nasıl bir arada olduğunu görseydi. Biz büyüyoruz bu beni çok umutlandırdı. Birlikte kazanacağız.

İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Avcı: Bana Türkçeyi kafama vura vura öğrettiler. Kürtçe kendimi daha iyi ifade ediyorum ama o zaman da kimse benim konuşmamı vermiyor. 27 yıl öğretmenlik yaptım. Bu zorluğu hem öğrenirken hem öğretirken yaşadım. Bu zorluğu aşmak için mücadele etmek gerektiğine karar verdim. O yüzden buradayım.


DESTEKÇİLERİN TAM LİSTESİ

ABDULLAH AYSU
ABDURRAHMAN ATALAY
ABDÜLHEKİM DAŞ
ADALET AĞAOĞLU
ADALET DİNAMİT
ADNAN ÖZYALÇINER
AHMET ASENA
Prof. Dr. AHMET ÇAKMAK
Doç. Dr. AHMET DEMİREL
AHMET DİNDAR
Prof. Dr. AHMET İNSEL
AHMET KARDAM
AHMET ŞIK
AHMET TELLİ
AHMET TONAK
AHMET TULGAR
Dr. AHMET UHRİ
AHMET ÜMİT
AKİF KURTULUŞ
AKSU BORA
ALİ EROL
ALİ KENANOĞLU
Prof. Dr. ALİ NESİN
ARAT DİNK
ARET GICIR
ARJEN ARİ
ASLI ODMAN
ATA SOYER
AYÇA DAMGACI
AYDIN ÇUBUKÇU
AYDIN ENGİN
Doç. Dr. AYŞE BERKMAN
Prof. Dr. AYŞE ERZAN
Prof. Dr. AYŞE GÖZEN
AYŞE GÜNAYSU
AYŞE HÜR
AYŞEGÜL DEVECİOĞLU
Dr. AYŞEN CANDAŞ
BAHRİ BELEN
BALÇİÇEK İLTER
BARIŞ PİRHASAN
Prof. Dr. BASKIN ORAN
BEHÇET ÇELİK
BEKİR AĞIRDIR
BELMA AKÇURA
BERAT GÜNÇIKAN
BERİL EYÜBOĞLU
Doç. Dr. BETÜL YARAR
BİRCAN YORULMAZ
BURHAN SÖNMEZ
BÜLENT AYDIN
Doç. Dr. BÜLENT BİLMEZ
BÜLENT FORTA
BÜLENT SOMAY
Prof. Dr. BÜŞRA ERSANLI
CAFER SOLGUN
CELAL BAŞLANGIÇ
CELALETTİN CAN
CENGİZ GÜLEÇ
CHRISTOPHER
STEPHENSON
COŞKUN ÜSTERCİ
ÇAĞATAY ANADOL
ÇİĞDEM MATER
ÇİĞDEM YALÇIN
PAMUKÇU
DEMET DEMİR
DENİZ TÜRKALİ
DERYA ALABORA
DİLEK GÖKÇİN
DOĞAN TARKAN
EKREM TÜKENMEZ
Doç. Dr. ELVAN
ALTAN ERGUT
Dr. EMİN ALPER
EMİNE UŞAKLIGİL
EMRE SENAN
ENİS RIZA SAKIZLI
ERCAN KANAR
ERDOĞAN AYDIN
ERGİN CİNMEN
ERKAN CAN
Prof. Dr. EROL
KATIRCIOĞLU
Doç. EROL KÖROĞLU
ERSİN SALMAN
ERTUĞRUL MAVİOĞLU
ESMERAY ÖZADİKTİ
Yrd. Doç. Dr. ESRA ARSAN
ESRA KOÇ
Yrd. Doç. Dr. ESRA
MUNGAN
EZGİ BAŞARAN
FAHRİ ARAL
FATİH POLAT
Prof. Dr. FATMAGÜL
BERKTAY
FEHİM CACULİ
FEHİM IŞIK
Doç. Dr. FERDA KESKİN
Doç. Dr. FERDAN ERGUT
Prof. Dr. FERHAT KENTEL
Prof. Dr. FERHUNDE ÖZBAY
FERİDUN KOÇ
FERYAL ÖNEY
FETHİYE ÇETİN
Doç. Dr. FEZA ARSLAN
Prof. Dr. FİKRET ADAMAN
FİKRET İLKİZ
FİLİZ KERESTECİOĞLU
Prof. Dr. FUAT ERCAN
GARO PAYLAN
GAYE BORALIOĞLU
Dr. GAYE YILMAZ
Prof. Dr. GENÇAY GÜRSOY
Doç. Dr. GÜÇLÜ
ATEŞOĞLU
GÜL DİRİCAN
GÜLSÜM CENGİZ
GÜLTEN KAYA
GÜNAY KUBİLAY
GÜNEY ÇEĞİN
Dr. GÜREL TÜZÜN
GÜRHAN ERTÜR
Prof. Dr. HACER ANSAL
HAKAN GÜNDÜZ
HAKAN TAHMAZ
HALİL ERGÜN
HALUK BİLGİNER
HALUK TEKELİ
HANDAN İPEKÇİ
HASAN BASRİ ÇIPLAK
HAYKO BAĞDAT
HÜLYA GÜLBAHAR
HÜSEYİN KARABEY
HÜSNÜ ÖNDÜL
ILGIN SU
IŞIL KASAPOĞLU
IŞIL UYAR
İBRAHİM AKSIN
İNCİ HEKİMOĞLU
İRFAN AKTAN
İSHAK KARAKAŞ
JAKLİN ÇELİK
Prof. Dr. JALE PARLA
JANET BARIŞ
JÜLİDE KURAL
KADİR AKIN
KARİN KARAKAŞLI
KAZIM ÖZDOĞAN
KEMAL AYDOĞAN
KEMAL AYTAÇ
KEMAL ÖRDEK
KEREM FIRTINA
KEREM KABADAYI
KORAY ÇALIŞKAN
KORAY DÜZGÖREN
Prof. Dr. KUVVET
LORDOĞLU
LAL LALEŞ
LATİFE TEKİN
Doç. Dr. LEVENT YILMAZ
MAHİR GÜNŞİRAY
MAHMUT ALINAK
MAHMUT BOYNUDELİK
Prof. Dr. MAHMUT
MUTMAN
MEBUSE TEKAY
MEHMET AKSIN
MEHMET ALİ ALABORA
MEHMET DEMİR
MEHMET GÜLERYÜZ
MEHMET SALTOĞLU
MEHMET TİRGİL
Prof. Dr. MEHMET TÜRKAY
Prof. Dr. MELEK
GÖREGENLİ
MELİH BİÇER
MELİH YALÇIN
MELTEM AHISKA
Prof. Dr. MERYEM KORAY
MESUT ÖZTÜRK
MESUT VARLIK
Prof. Dr. MESUT YEĞEN
METİN BAKKALCI
METİN BORAN
METİN YEĞİN
Prof. Dr. MEYDA
YEĞENOĞLU
MIGIRDİÇ MARGOSYAN
Prof. Dr. MİTHAT SANCAR
MURAT ÇELİKKAN
MURAT PAKER
MURAT PAPŞU
MURATHAN MUNGAN
MUSTAFA ATALAY
MUSTAFA SÜTLAŞ
MÜGE KARALOM
MÜGE SÖKMEN
NABİ YAĞCI
NADİRE MATER
NAİL SATLIGAN
NAZIM ALPMAN
NECDET OKCAN
NECMİYE ALPAY
Prof. Dr. NESRİN SUNGUR
NEŞE ERDİLEK
NEVRA AKDEMİR
Prof. Dr. NİHAL SABAN
NİHAT EMİLTAY
NİL MUTLUER
NİLGÜN ÖNEŞ
Doç. Dr. NİLGÜN TOKER
NİLGÜN YURDALAN
NİMET TANRIKULU
Prof. Dr. NURAN YENTÜRK
NURAY MERT
NURAY SANCAR
Prof. Dr. NURCAN
ÖZKAPLAN
NURTEN TUÇ
Prof. Dr. NÜKHET ESEN
ORHAN ALKAYA
ORHAN DİNK
ORHAN ESKİKÖY
ORHAN SİLİER
OSMAN KAVALA
OSMAN KÖKER
OYA BAYDAR
Prof. Dr. OYA KÖYMEN
ÖMER TÜRKEŞ
ÖNDER ÇAKAR
ÖZCAN ALPER
ÖZCAN YURDALAN
ÖZGÜR DOĞAN
Yrd. Doç. Dr. ÖZGÜR
MÜFTÜOĞLU
Prof. Dr. ÖZGÜR SARIOĞLU
ÖZLEM DALKIRAN
PAKRAT ESTUKYAN
Dr. PINAR BEDİRHANOĞLU
PINAR SELEK
RAGIP DURAN
RAGIP ZARAKOLU
RAUF KÖSEMEN
RIDVAN TURAN
RONİ MARGULİES
SABİH ATAÇ
SAMİ EVREN
SAMİ TAN
SARUHAN OLUÇ
SEDAT YILMAZ
SEDAT YURTDAŞ
SELEN UÇER
SELİM DEMİRDELEN
SELİM MAHMUTOĞLU
SELİM YILMAZ
Prof. Dr. SEMİH BİLGEN
SEMRA PELEK
SENNUR SEZER
SEREN YÜCE
SETTAR TANRIÖĞEN
SEVİL DEMİRCİ
SEVİM BELLİ
SEVİNÇ ALTAN
SEYFİ ÖNGİDER
SEZAİ SARIOĞLU
SEZAİ TEMELLİ
Prof. Dr. SİBEL IRZIK
SİREN İDEMEN
SÜHA OĞUZERTEM
SÜREYYA BERFE
Prof. Dr. ŞAHİKA YÜKSEL
ŞAMİL ALTAN
ŞANAR YURDATAPAN
Prof. Dr. ŞEBNEM KORUR
FİNCANCI
ŞEYHMUS DİKEN
ŞÜKRÜ ERBAŞ
Prof. Dr. TAHA PARLA
TAHSİN YEŞİLDERE
TAMER LEVENT
Prof. Dr. TANAY SIDKI UYAR
TANIL BORA
TARHAN ERDEM
TARIK GÜNERSEL
TARIK ZİYA EKİNCİ
TAYFUN MATER
Doç. Dr. TEOMAN
PAMUKÇU
TUĞRUL PAŞAOĞLU
TURAN SARITEMUR
Yrd. Doç. Dr. TÜMAY
ARSLAN
UFUK URAS
UĞRAŞ SALMAN
UMUR COŞKUN
Prof. Dr. UYGUR
KOCABAŞOĞLU
ÜMİT ASLANBAY
ÜMİT ŞAHİN
Dr. ÜSTÜN BİLGEN
REINART
VECDİ ERBAY
VEYSİ SARISÖZEN
YAHYA AKYEL
YASEMİN GÖKSU
YAVUZ ÖNEN
YEŞİM BÜBER
YILDIRIM TÜRKER
YILDIZ ÖNEN
YILMAZ AYSAN
YONCA VERDİOĞLU
YÜCEL GÖKTÜRK
Prof. Dr. YÜCEL SAYMAN
YÜCEL TUNCA
Prof. Dr. YÜKSEL AKKAYA
YÜKSEL SELEK
Doç. Dr. YÜKSEL TAŞKIN
ZAFER AYDIN
ZEKİ GÜL
ZEKİ TOMBAK
Doç. Dr. ZEYNEP GAMBETTİ
ZÜBEYDE KILIÇ

ÖNCEKİ HABER

Savcılık da tatmin oldu

SONRAKİ HABER

Basın emekçileri NTV’yi kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...