06 Haziran 2013 07:00

Grev komisyonu kurulması istendi

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, “AKP Hükümetinin anayasal hak olan grev hakkını hiçe saymasının tespiti, ortaya çıkarılması ve çözümlenmesi” gerekçesiyle Mecliste araştırma komisyonu kurulmasını istedi.Dibek ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçe

Grev komisyonu kurulması istendi
Paylaş

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, “AKP Hükümetinin anayasal hak olan grev hakkını hiçe saymasının tespiti, ortaya çıkarılması ve çözümlenmesi” gerekçesiyle Mecliste araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Dibek ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, çalışanların haklarını almak için greve gidebilecekleri Anayasa ile güvence altına alınan bir hak olduğu belirtilerek şöyle denildi:
“Buna rağmen devlete ait işletmelerle devletin ortağı olduğu şirketlerdeki grev kararlarına karşı hükümet açıkça grev kırıcılığı yapmaktadır. İktidar Anayasanın 54. maddesini açıkça ihlal etmektedir.
ÇAYKUR’da 22 Nisanda başlayan grevden hemen önce grevi kırmak için normalde Mayıs ayı sonunda işe başlaması gereken 7 bin mevsimlik işçi işe alınmıştır. 10 bin kişinin çalıştığı ÇAYKUR’a 7 bin işçinin erken alınması nedeniyle grev başarıya ulaşamamıştır. 22 Nisan tarihinden beri toplusözleşme için yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanması için AKP Hükümeti Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel’in istifasını şart koşmaktadır. Grev kırıcılığı yapan iktidar, aynı zamanda grevi örgütleyen sendikanın başkanını da istifa ettirmek istemektedir.
Hükümet ÇAYKUR’da uyguladığı yöntemin farklı bir versiyonunu THY grevi için uygulamaya devam etmektedir.
Hükümet tüm kurumları ile grevi kırmaya çalışmakta bu çerçevede yurttaşlarımızın hayatı hiçe sayılmaktadır.”
AKP’nin grev kırıcılığı yöntemiyle sendikal hareketi yok etmek istediği vurgulanan gerekçede, “AKP Hükümetinin Anayasal hak olan grev hakkını hiçe saymasının tespiti, ortaya çıkarılması ve çözümlenmesi amacı ile Anayasamızın 98. maddesi, İçtüzüğümüzün 104. ve 105. maddeleri gereğince bir Araştırma Komisyonu kurularak konunun tüm boyutlarıyla araştırılması” talep edildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Yurt çapında eylemler sürüyor

SONRAKİ HABER

Letonya 2014'te Avro’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa