05 Haziran 2013 11:37

Üniversite mücadelesini yükseltmenin zamanı!

ÜNİVERSİTE Dayanışma Platformu, Gezi Parkı ile başlayan ve tüm ülkeye yayılan eylemlerle ilgili açıklama yaptı. Devletin, kolluk güçlerini kolluk güçlerini kullanarak halka sistemli bir şiddet uygulamasını ve bunu halkın yaşam hakkını ihlal eden toplu bir işkenceye dönüştürmesini lanetleyen Platform, İçişler

Üniversite mücadelesini yükseltmenin zamanı!
Paylaş

ÜNİVERSİTE Dayanışma Platformu, Gezi Parkı ile başlayan ve tüm ülkeye yayılan eylemlerle ilgili açıklama yaptı. Devletin, kolluk güçlerini kolluk güçlerini kullanarak halka sistemli bir şiddet uygulamasını ve bunu halkın yaşam hakkını ihlal eden toplu bir işkenceye dönüştürmesini lanetleyen Platform, İçişleri Bakanı, Emniyet Genel Müdürü, İstanbul Valisi başta olmak üzere, sorumluların görevden alınması ve yargılanmasını talep etti.
“Yaşadığımız bu sürecin, tüm bu olumsuzlukların yanında, akademik yaşamı yakından ilgilendiren bazı önemli sonuçları olduğunu görüyoruz” diyen Platform, bu sonuçları da şöyle sıraladı:
* Toplumsal gelişme, ancak, düşüncelerini özgürce ifade edebilen, toplumsal değer ve sorumluluklara sahip, yaşamı üzerinde bağımsız olarak karar alabilen bireylerin yetişmesiyle sağlanabilir.
*  dönüştürülmesi için, özgür düşünen ve bağımsız davranabilen bireylerin, toplumsal amaçlar için biraraya gelmesi, örgütlenmesi ve ortak mücadelesi gerekmektedir.
Akademik özgürlük mücadelesini yükseltmenin tam zamanı olduğunu söyleyen Platform, “Gezi Parkı’nın kent yaşamı için önemi neyse, üniversitelerin özgür ve eleştirel düşünebilen bir bireyin yetişmesi için önemi de odur. Gezi Parkı’na AVM yapılması ne anlama geliyorsa, üniversitelerin bir şirkete dönüştürülmesi, araştırma-geliştirmelerin sermayenin istekleri doğrultusunda yapılmasının anlamı da odur” dedi. Üniversite Dayanışma Platformu, “Akademik özgürlükleri yükseltmenin, demokratik, katılımcı ve özerk üniversite için mücadele etmenin, bugün tam zamanıdır” diyerek üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini ifade etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

6 kuş çeşidi tespit edildi

SONRAKİ HABER

Çukurova'da 395 kişi serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...