01 Haziran 2013 17:50

Nurhak’ta katledilenler unutulmadı

31 Mayıs 1971’de Kürecik Radar Üssü’nü basıp Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idamdan kurtarmak üzere çıktıkları Nurhak Dağlarında girdikleri çatışmada yaşamını yitiren Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alpaslan Özdoğan, Emek Gençliğinin düzenlediği etkinlikle anıldı.Buca Eski Mezarlığında Özdoğan&rsquo

Nurhak’ta katledilenler unutulmadı
Paylaş

31 Mayıs 1971’de Kürecik Radar Üssü’nü basıp Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idamdan kurtarmak üzere çıktıkları Nurhak Dağlarında girdikleri çatışmada yaşamını yitiren Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alpaslan Özdoğan, Emek Gençliğinin düzenlediği etkinlikle anıldı.
Buca Eski Mezarlığında Özdoğan’ın mezarı başında yapılan anmaya aynı çatışmada yaralanan mücadele arkadaşları EMEP GYK Üyesi Mustafa Yalçıner de katıldı.
Buca Üçkuyular Meydanı’nda toplanan Emek Gençliği ve Emek Partisi üyeleri, ellerinde, Sinan Cemgil, Alpaslan Özdoğan, Kadir Manga ve Deniz Gezmiş’in fotoğrafları ve sloganlarla yürüdü.
Buca Eski Mezarlığında bulunan Alpaslan Özdoğan’ın mezarı başında sonlandırılan yürüyüşün ardından bir konuşma yapan Mustafa Yalçıner, “42 yıl önce Alpaslan’la Buca’dan yola çıktık. Atatürk Lisesinde yolumuz kesişti. Birlikte ODTÜ’ye gittik. Orada Sinan’la karşılaştık. Amacımız emperyalizme karşı çıkmak, Türkiye’nin bağımsızlığını istemekti. Çatışmaya girdik ve o çatışmanın koşulları hâlâ sürüyor” dedi.

ANTİEMPERYALİST MÜCADELENİN BİLEŞENLERİ

Bugün antiemperyalist mücadele ile demokrasi, barış ve eşitlik mücadelesinin daha can yakıcı bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Yalçıner, Taksim Gezi Parkı’nda verilen mücadelenin de bunun bir parçası olduğunu ifade etti. Yalçıner, “Demokrasi için ayağa kalkmak kutsaldır. Alpaslanların boşuna ölmedikleri 42 yıl sonra da mücadeleye ışık tutuyor olmalarından bellidir” dedi.


TAKSİM’E SELAM

EMEK Gençliği Üyesi Zeliha Doğan, başta ABD olmak üzere emperyalistlerin işgalci politikaları doğrultusunda Türkiye’nin Ortadoğu’da taşeron konumuna getirildiğine dikkat çekti. AKP iktidarının, Taksim Gezi Parkı’nda olduğu gibi kararlarına karşı çıkanları gazla boğmak istediğini belirtti. Emek Gençliği olarak, emperyalizme karşı mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gerçek bir yaratıcı yazar: Orhan Kemal

SONRAKİ HABER

Gaz bulutu arasında yeni bir güne girmek!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...