01 Haziran 2013 17:08

Ayakkabı işçileri SGK önündeydi

IŞIKKENT ayakkabı işçilerinin sigorta, insanca çalışma ve yaşam koşulları için başlattıkları eylemler devam ediyor. İşçiler dün SGK İzmir İl Müdürlüğü önünde eylem yaparak yetkilileri göreve çağırdı.İşçiler adına açıklama yapan Ethem Danaalan, ayakkabı sitesindeki işverenlerin ye

Ayakkabı işçileri SGK önündeydi
Paylaş

İşçiler adına açıklama yapan Ethem Danaalan, ayakkabı sitesindeki işverenlerin yerine getirmesi gereken yasal mevzuatların işçilerin üzerlerine yıkıldığını dile getirdi. Danaalan, “Site yönetimi ve patronlar kural dışı ve yasa dışı çalıştırmayı adeta olağan haline getirmişlerdir. Kundura işçileri olarak bu çalışma koşullarına, daha fazla dayanamayarak öncelikle sigorta hakkı, yemek ve yol parası, sağlıksız çalışma koşullarının düzeltilmesi, kullanılan kimyasal maddelerin denetlenmesi çocukların ve Suriyeli mültecilerin ucuz iş gücü olarak görülmemesi için eylemler yaptık” dedi.
Danalan, SGK, Maliye, Sağlık Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını görevlerini yerine getirmeye çağırdı.
İşçilerin verdiği bilgiye göre eylemlerden sonra birçok işçinin sigortası yapılmış ancak bu sigorta paraları yine işçilerden kesiliyor. Geçen hafta Ayakkabıcılar Odası ile site patronları toplantı gerçekleştirdi. Kapılarının işçilere kapalı olduğu toplantıyla ilgili işçilerden Bülent Şen Kozalak, Oda Başkanı Tahsin Güzel’den toplantı hakkında bilgi almış. Gazetemize konuşan Kozalak, odanın tavrında bir değişiklik olmadığını söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Simfer’de saldırı!

SONRAKİ HABER

Greve çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...