01 Haziran 2013 16:58

İstanbul Müzik Festivali başlıyor

41. İstanbul Müzik Festivali, 4 Haziran salı günü şef Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) konseriyle başlayacak. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen ve Borusan’ın ana sponsoru olduğu festivalin açılış konseri Caddebostan sahiline kurulacak dev ekrandan ve Borusan’ın

İstanbul Müzik Festivali başlıyor
Paylaş

Festivalin açılış konserini Şef Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) verecek. Konserde genç yetenek Veriko Çumburidze enstrümanı ile yeteneğini konuşturacak. Öncesinde Güher ve Süher Pekinel’e “Onur Ödülü” sunulduktan sonra Franz Waxman’ın ünlü bestesi “Carmen Fantezisi” ile başlayacak olan konser, Fransız Besteci Hector Berlioz’un Fantastik Senfoni, Op. 14 bestesi ile devam edecek.

CADDEBOSTAN SAHİLİNDEN CANLI YAYIN!

BİFO’nun Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda vereceği açılış konseri Borusan’ın kurduğu dev ekranlar ile Kadıköy Caddebostan sahilinde izlenebilecek. Konser, Borusan Holding’in www.borusan.com adresli web sitesinden de canlı olarak yayınlanacak. Bu yıl 41’inci yılını kutlayan festival adeta bir İstanbul klasiğine dönüşüyor.


GENÇ YETENEK: VERİKO ÇUMBURİDZE

İSTANBUL Müzik Festivali 41. yılının açılış gecesinde, genç ve parlak bir yeteneği ağırlayacak. 16 yaşındaki Veriko, geçtiğimiz yıl geleceğin yıldızlarının belirlendiği klasik müzik yarışmalarından 7. Uluslararası Genç Müzisyenler Çaykovski Yarışması’nı kazandı. Keman dalında 28 finalist arasından birinciliği oy birliğiyle alan genç sanatçı 2010 yılından bu yana “Güher & Süher Pekinel ile Dünya Sahnelerinde Genç Yetenekler” projesi kapsamında Viyana Müzik Akademisinde öğrenimine devam ediyor. Festivalin açılış konserinde Franz Waxman’ın Carmen Fantezisi’ni seslendirecek olan Veriko’ya şef Sascha Goetzel yönetimindeki Türkiye’nin en iyi senfonik topluluğu olarak kabul edilen Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik edecek. Bugüne kadar Lang Lang, Reneé Fleming, Hilary Hahn gibi virtüözlerle birlikte çalan, Onyx etiketiyle çıkardığı iki CD’si tüm dünyada olumlu eleştiriler alan orkestra 2010 yılında dünyanın en saygın klasik müzik etkinliklerinden Salzburg Festivali’nin açılış etkinlikleri kapsamında bir konser verdi.

(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Maltepe’ye sanat eseri duvarlar

SONRAKİ HABER

DT Genel Müdürü görevinden alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa