27 Mayıs 2013 11:32

Nükleerin varlığı bir kez daha teyit edildi

NEW York Times gazetesi, editörler kurulu imzası ile yayımladığı başyazısında ABD’nin Avrupa’da 180 kadar B61 nükleer bombasını bulundurduğunu, “soğuk savaş döküntüsü” olarak nitelediği bu bombaların, NATO müttefiklerini Sovyet konvansiyonel silahlarına karşı korumak amacıyla Belçika, Almanya, İtalya, Hollanda

Nükleerin varlığı bir kez daha teyit edildi
Paylaş

NEW York Times gazetesi, editörler kurulu imzası ile yayımladığı başyazısında ABD’nin Avrupa’da 180 kadar B61 nükleer bombasını bulundurduğunu, “soğuk savaş döküntüsü” olarak nitelediği bu bombaların, NATO müttefiklerini Sovyet konvansiyonel silahlarına karşı korumak amacıyla Belçika, Almanya, İtalya, Hollanda ve Türkiye’de konuşlandırıldığını anımsattı. Böylece Türkiye’de nükleerin varlığı bir kez daha teyit edilmiş oldu.   
“Ancak soğuk savaş bitti ve hiçbir Amerikan komutanı, onları kullanmayı tasavvur edemez” diyen gazete, şöyle devam etti: “Buna rağmen, Başkan Obama, bu bombaların modernizasyonu amacıyla 2014 bütçe tasarısında 537 milyon dolara yer verdi. Uzmanlar da, tamamlandığında yeniden inşa programının maliyetinin daha önce yapılan projeksiyonu 4 milyar doları aşarak 10 milyar dolara ulaşmasını beklendiğini söylüyorlar.”
NYT, söz konusu program kapsamında, mevcut silahlara göre daha güvenilir ve daha iyi nişan alan 400 silahın sağlanacağının tahmin edildiğini belirtikten sonra “Bu saçma bir karar çünkü Sayın Obama’nın kendi vizyonuna tezat oluşturuyor” dedi. Gazete, Obama’nın hem 2009 hem de 2010’da uzun vadeli olarak “Nükleer savaşın olmadığı bir dünya” hedefini ortaya koyduğunu, Amerikan halkına bu tür silahlara bağımlılığı azaltma sözünü verdiğini anımsattı. (NEW YORK)

ÖNCEKİ HABER

HDK ve HDP basınla buluştu

SONRAKİ HABER

Adana’ da kadınlar barışı konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...