Yakın Doğu Haber'in yansıttığı bilgilere göre Lübnan’ın Baalbek kenti ile Humus’u birbirine bağlayan ana güzergahın Suriye ordusu tarafından güvenli bölge ilan edildiğini hatırlatan Rusya el-Yovm televizyonu, kentin kuzey bölgelerindeki çatışmaların sürdüğünü ve ordu güçlerinin kuzey bölgesinin girişlerini kontrol altına aldığı bildirdi.
Rusya el-Yovm Muhabiri Lika Şehade, “Kuseyr’e yönelik askeri operasyonlar hâlâ devam ediyor, Suriye ordusu bugün sabah Kuseyr kentinin kuzey girişlerini tamamen kontrol altına aldı. Suriye ordusu ayrıca Daba’a havaalanı ile Kuseyr yolunu da kontrol altına alarak silahlı gruplara yardım gönderilmesini de engelledi” dedi.
KESKİN NİŞANCILAR MUHABİRİ ÖLDÜRDÜ
Bölgeden gelişmeleri aktaran Suriye Devlet Televizyonu el-İhbariye muhabiri Yara Abbas'ın bugün Daba'a Havaalanı yakınlarında bir keskin nişancı tarafından öldürüldüğü bildirildi.
Suriye ordusu, yaklaşık bir yıldır silahlı muhalif grupların merkezi haline dönüştürülen Kuseyr’e geçtiğimiz hafta geniş çaplı operasyon başlatmış, operasyona Hizbullah militanları da Esad güçleriyle birlikte katılmıştı. Suriye Ulusal Konseyi de silahlı muhalif gruplara birliklerini Kuseyr'e gönderme çağrısı yapmıştı.
Hizbullah'ın Suriye'de çatışmalara katılması gündemdeki yerini korurken Suriye İnsan Haklarını İzleme Örgütü, Kuseyr'de şu ana kadar 79 Hizbullah militanının yaşamını yitirdiğini öne sürdü.
Hizbullah'a yakın bir grubun AFP'ye verdiği bilgiye göre yalnızca Cumartesi günü 22 Hizbullah savaşçısı bölgede öldürüldü.
Kuseyr'deki çatışmaların Lübnan'daki etkileri de devam ediyor. Trablus'ta geçtiğimiz hafta yaşanan ve 31 kişinin yaşamını yitirdiği çatışmalar sonrası Hizbullah'ın, başkent Beyrut'un güneyinde güçlü olduğu bir mahalleye füzeli saldırıda bulunuldu. Saldırıda dört kişi yaralandı. (DIŞ HABERLER)
HUMUS'UN HRİSTİYAN KÖYÜNDE KATLİAM: http://evrensel.net/news.php?id=57923
EL-NUSRA'CILAR YPG'YE SALDIRDI: http://evrensel.net/news.php?id=57905
Evrensel'i Takip Et