23 Mayıs 2013 13:48

‘Barış ve Demokrasi Konferansı’ yarın başlıyor

ÇAĞRICILARI arasında Türkiye’nin önemli akademisyen, yazar ve sanatçılarının bulunduğu ‘Demokrasi ve Barış Konferansı’nın ilki yarın Ankara’da yapılacak. İki gün sürecek konferansın son listesine göre üç yüz elli dolayında katılım olacak.Konferansta üç konu paralel oturumlarda tartı

‘Barış ve Demokrasi Konferansı’ yarın başlıyor
Paylaş

Konferansta üç konu paralel oturumlarda tartışılacak. “Yüzleşme, Hakikat ve Adalet”, “Hukuk, Yeni Anayasa ve Yol Temizliği”, “Barışın Toplumsallaşması ve Demokrasi Mücadelesi” başlıkları altında yapılacak tartışmaların sonucunda hazırlanacak raporların değerlendirileceği ve bir sonuç deklarasyonu ile ortaklaştırılan fikirler ve öneriler kamuoyuna sunulacak.
Konferansın çağrıcılığını Yaşar Kemal, Tarık Ziya Ekinci, Vedat Türkali, Orhan Pamuk, Murathan Mungan, Rakel Dink, Prof. Dr. Yakın Ertürk, Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Arif Sağ yapmıştı. Daha önce yazılı bir açıklama yapan konferans çağrıcıları, “Türkiye’nin geleceğinin nasıl olması gerektiğine birlikte karar vermek için ‘Demokrasi ve Barış Konferansı’nın düzenlemesinin ihtiyaç olduğunu vurgulamışlardı. Türkiye’nin tarihi bir süreçten geçtiğinin belirtildiği açıklamada, özgürlükçü ve eşitlikçi fikirlerin ve insan haklarına dayanan demokratik siyasetin renklerini verdiği bir yaşamı inşa etmenin önemli olduğu kaydedilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Reyhanlı bombası Meclis gündeminden düşmüyor

SONRAKİ HABER

Demir yollarında özelleştirme yolu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...