23 Mayıs 2013 11:03

Çanakkale Çevre Deklarasyonu açıklandı

Çanakkale Çevre Platformu, bir süredir merakla beklenen kentin çevre deklarasyonunu açıkladı. Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant tarafından duyurulan açıklamaya, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Kenan Erkul, CHP M

Çanakkale Çevre Deklarasyonu açıklandı
Paylaş
Ali Can Gün

“Kazdağı Yöresi ve Biga Yarımadası’nda çevre ve ekosistem üzerinde yıkıma yol açacak, yatırımların Çanakkale’mizin havası, toprağı, suyu ve değerleri üzerinde yaratacağı kirlilik sebebi ile en kısa zamanda, derhal durdurulmasını istiyoruz” diyen Nalbant, bu konuda verdikleri mücadelede kendilerine destek olan Vali Güngör Azim Tuna’ya teşekkür etti.  Nalbant, Tuna’nın tayininin Eskişehir’e çıkmasının çevreye olan duyarlılığından mı kaynaklanıp kaynaklanmadığını da merak ettiklerini sözlerine ekledi.

‘ÇANAKKALE İŞGAL ALTINDA’

Kurtuluş Savaşı yıllarındaki işgal ile bugün Çanakkale’deki çevre katliamlarının zihniyetinin aynı olduğunu söyleyen Nalbant, “Bugün bölgemizde, termik santral projeleri, altın madeni işletmeleri ile doğaya, çevreye, yaşam alanlarımıza ve Çanakkale değerlerine savaş açan zihniyet ile Hatay, Urfa, Gaziantep gibi şehirlerimiz başta olmak üzere, emperyalistler ile iş birliği yapıp ülkeye savaş ithal eden zihniyet aynıdır. Çanakkale’de yaşam hakkımız ve yaşama alanlarımıza saldıranlara karşı nasıl mücadele veriyorsak, ülkemizi savaşa sürükleyen sisteme karşı da aynı kararlılıkla haykırıyoruz ve ‘savaşa hayır’ diyoruz” dedi.

Nalbant, “Çanakkale’mizin havasını, suyunu, toprağını koruma ve yaşam alanlarımızı savunma mücadelesinde yanımızda olan, Çanakkale Çevre Platformuna güç veren, destek olan tüm kişi ve kuruluşlar ile birlikte olma irademizi sonuna kadar paylaşacağımızı bildiririz. Ancak bugüne kadar açık açık, çevreden yana tavır koymayan, sessiz kalan ve tarafını belli etmeyen kişilerin ve kuruluşların da Çanakkale’ye en büyük kötülüğü yaptığını ilan ediyoruz. Bu deklarasyonumuza imzalarını atarak desteklerini açıkça ilan eden yapılar dışında kalanları  en kısa zamanda tek tek Çanakkale kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerini kullandı. (Çanakkale/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halk askeri köyden çıkardı

SONRAKİ HABER

İspanya liginde hücum sırası grevde!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...