23 Mayıs 2013 10:23

Ermenistan enerji krizi büyüyor

ERMENİSTAN’DA doğal gaza uygulanacak yüzde 60’lık zammın tepkisi devam ederken, hükümetin elektriğe de yüzde 30 zam yapılacağını duyurması muhalefetin tepkisini çekti. Ermenistan’da elektrik fiyatında uzun süredir herhangi bir değişiklik olmadığını ancak şu anda böyle bir zam yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu belir

Ermenistan enerji krizi büyüyor
Paylaş

ERMENİSTAN’DA doğal gaza uygulanacak yüzde 60’lık zammın tepkisi devam ederken, hükümetin elektriğe de yüzde 30 zam yapılacağını duyurması muhalefetin tepkisini çekti. Ermenistan’da elektrik fiyatında uzun süredir herhangi bir değişiklik olmadığını ancak şu anda böyle bir zam yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirten Enerji Bakanı Armen Movsisyan doğal gaza kademeli olarak zam uygulanacağını belirtti.
İran’dan takas yoluyla alınacak doğal gazın Rus gazına kesinlikle alternatif olmadığını da söyleyen Movsisyan bu konudaki girişimlerinden dolayı Rusya’dan baskı gördükleri iddialarının gerçek olmadığını ifade etti.
Ülkede doğal gaz ve elektrik başta olmak üzere çeşitli alanlarda uygulanan zamlar emekçilerin tepkisini çekiyor. Ermeni Ulusal Kongresi’nden Levon Zurabyan iktidarın Rusya’dan doğal gaza uygulanacak zam haberini yerel seçimler öncesinde aldığını fakat seçimlerde mağlup olmamak için bunu halktan gizlediğini ileri sürdü. (ERİVAN)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Yıldız’dan Uzan açıklaması

SONRAKİ HABER

Çin’de üretim yavaşladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...