23 Mayıs 2013 10:12

Gölet kazasındaki 5 işçinin ölümünde ihmaller zinciri

ERZURUM’da 5 işçinin boğularak can verdiği gölet kazasıyla ilgili iddianame kabul edildi. Elektrik şirketi ve taşeron firma yetkilileri hakkında hazırlanan iddianamede 6 kişi hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan 3 ile 15 yıl hapis cezası isteniyor.Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen idd

Gölet kazasındaki 5 işçinin ölümünde ihmaller zinciri
Paylaş

ERZURUM’da 5 işçinin boğularak can verdiği gölet kazasıyla ilgili iddianame kabul edildi. Elektrik şirketi ve taşeron firma yetkilileri hakkında hazırlanan iddianamede 6 kişi hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan 3 ile 15 yıl hapis cezası isteniyor.

Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede 5 elektrik bakım onarım işçisini ölüme götüren ihmaller sıralandı. Buna göre; İdeal Enerji Proje Müdürü Ahmet Duran Kürkcü, kazaya neden olan elektrik direğinin barajın dışına taşınmasıyla ilgili hazırlanan projeyi uygulamadı. Aras Elektrik İsletme Bakım Müdürü Tuncer Yeşilyurt, göl alanında kalan dört direğin taşınması konusunda takip yapmadı. Direklerin yeri uzun bir süre değiştirilmediği halde Yeşilyurt, gerekli işlemleri yapmak için girişimlerde bulunmadı. Temel Elektrik’in sahibi Fehmi Temel ve aynı şirkette koordinatör mühendis olan Nurullah Gülmüş, elektrik bakım, onarım işine giden işçilerinin uygun olmayan şartlarda ve ekipmanlarla arıza mahalline gitmelerini önlemedi.

DAVA EYLÜL AYINDA

Aras Elektirik’te iş yerinde disiplin oluşturulmadığı bilgisinin de yer aldığı iddianamede Aras Elektrik personel müdürlüğüne vekaleten bakan Şahin Torun’un eğitim için Erzurum’a giden Aşkale işletme şefi Yalçın Turda’nın yerine bir yetkili görevlendirmediği belirtildi. Aras Elektrik İl Müdürü Ziya Özpeker’in ise il müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmalarda gerekli organizasyonu yapmamış ve iş disiplinini sağlamamış olması nedeniyle kusurlu olduğu iddia edildi. Şüpheliler açısından alınan bu bilirkişi raporunun somut olaya, oluşa ve toplanan delillere uygun bulunması nedeniyle ayrı ayrı cezalandırılmaları istendi. Şüpheliler eylülde hakim karşısına çıkacak. (ERZURUM)

ÖNCEKİ HABER

Tarsus 1 Mayısı’na soruşturma

SONRAKİ HABER

Bitki çeşitliliği korunmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...