22 Mayıs 2013 04:57

Gazeteci Necati Abay'a 11 yıl 3 ay hapis

Daha önce hakkında verilen kararın Yargıtay tarafından bozulması üzerine bir kez daha yargılanan Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu üyesi Necati Abay hakkında, "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi.Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP) üyesi Necati Abay hakkında açılan ve daha &o

Gazeteci Necati Abay'a 11 yıl 3 ay hapis
Paylaş

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP) üyesi Necati Abay hakkında açılan ve daha önce Yargıtay'ın kararı bozması üzerine İstanbul 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir kez daha görülen davanın dün yapılan karar duruşmasında Abay'a "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Şu an hakkında devam eden yargılamalar sebebiyle yurtdışında bulunan Abay, verilen cezanın ardından yaptığı açıklamada, cezanın bizzat Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla verildiğini, bunun sebebinin ise Erdoğan'ın daha önce TGDP'nin yayınladığı tutuklu gazeteciler listesi üzerinden kendisini hedef gösteren açıklamalar yapması ve yargıyı da bu doğrultuda yönlendirmesi olduğunu belirtti.

Abay açıklamasında, "Ben de 38 yıllık sosyalist bir gazeteci olarak 3 kez tutuklanarak, mahkum olarak bu bedelleri ödedim. Şimdi de sürgün bir gazeteci olarak bedel ödemeye devam ediyorum. 2003 yılında Atılım gazetesinde çalışırken maruz kaldığım polis komplosu nedeniyle sürmekte olan davam, hukuksuzluğun bir virajını daha aldı. 10 yıllık adalet arayışımı da sürdürmeye devam edeceğim" dedi.


NE OLMUŞTU?

Abay, Atlım gazetesinde çalıştığı sırada 2003 yılında yapılan bir operasyonla gözaltına alınmıştı. Abay, operasyonun ardından hakkında açılan davada 18 yıl 9 ay hapis cezası almıştı. Abay'ın itirazını değerlendiren Yargıtay, verilen cezanın fazla olduğunu belirterek 4 Mayıs 2011 tarihinde kararın bozulması ve yargılamanın yeniden yapılması yönünde dava dosyasını İstanbul 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne geri göndermişti. Yeniden yargılama kapsamında süren davanın dün yapılan karar duruşmasında ise Abay'a "örgüt üyeliği" iddiasıyla üst sınırdan 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bir gazeteciye daha hapis cezası!

SONRAKİ HABER

Güney Yemen’in bağımsızlığı için yürüdüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...