Film karesi değil savaşın ta kendisi
Sergi kapsamında görüştüğümüz öğrencilerden Mehmet Duran, Hatay’dan Kocaeli Üniversitesine okumak için gelmiş. Hatay’ı barışın özgürlüğün simgesi zeytin ağacı ile ünlü medeniyet şehri olarak tanımlayan Duran, “Birçok dini inanışların kardeşçe yaşadığı bir yerdi. Son zamanlarda devletin Ortadoğu’ya hükmetme merakı ile Hatay bu hale getirildi. Halk şuan tedirgin fakat yine sağduyulu davranıyorlar. Fakat sonuç olarak bir kaos ortamı var. Kamplar boşaltılmadı, elinde silahlı insanlar sokakta dolaşıyor” diyor. Üniversitedeki etkinliği olumlu bulan Duran, birçok insanın hala Reyhanlı’da yaşananlardan haberinin bile olmadığını belirterek, bu etkinlik ile en azından Kocaeli Üniversitesinde farkındalık yaratılacağını düşünüyor.
AMACIMIZ SES ÇIKARMAK
Reyhanlı saldırısının ülkemizde yaşanan ilk katliam olmadığını dile getiren Eda Kuş, Hatay’da yaşananlara dikkat çekmek için başlatılan bir haftalık program içerisinde fotoğraf sergisinin bir adım olduğunu söylüyor. Kuş, “Amacımız, genel anlamda bütün katliamlara ses çıkarmak. Sabah saatlerinden beri fotoğraf sergisi öğrencilere açıldı. Fotoğraflara bakıp geçen, ilgisiz kalan öğrenciler olduğu gibi bu süreçte daha neler yapılabileceğini soran arkadaşlarımızda var” diyerek eylemin ilk gününü özetliyor.
Sehlan Akgül ise Reyhanlı’ya yönelik AKP’nin uyguladığı sansüre karşı insanları bu konuda aydınlatmak ve farkındalık yaratmak için uğraştıklarını söylüyor. Akgül, programın resim sergisi ile başladığını, ilerleyen günlerde film gösterimi, söyleşi ve en son olarak da üniversite içerisinde yürüyüş gerçekleştireceklerini sözlerine ekliyor.
Reyhanlı’daki durumu AKP hükümetinin dış politikasının bir yansıması olarak yorumlayan Yağız Senem de, “Patlamasındaki asıl sorumluluğun emperyalist politikalarda ısrar eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu tüm öğrencilere anlatmak istiyoruz” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et