21 Mayıs 2013 12:15

Tüm grevleri birleştirelim

Merhaba Evrensel gazetesi okurları metal işçileri olarak aylardır sonuçlanmayan sözleşmelerimizden dolayı adım adım greve doğru gidiyoruz. MESS biz işçileri önceki yıllardaki gibi düşük ücret zammı vererek çalıştırmak niyetinde.Ben OYAK Renault fabrikasında çalışıyorum ve tüm işçi arkadaşlarımla bir

Tüm grevleri birleştirelim
Paylaş
Oyak Renault işçisi

Ben OYAK Renault fabrikasında çalışıyorum ve tüm işçi arkadaşlarımla birlikte greve çıkılmasını istiyoruz. Basında izlediğimiz kadarıyla da ÇAYKUR ve Türk Hava Yollarında da süren grevler var. İzlediğimiz televizyonlar ve gazeteler grevin çok başarısız olduğunu işçilerin çalıştığını söylüyorlar bu da biz işçiler arasında moral bozukluğuna yol açıyor. Hükümetin bu işyerlerinde grev kırıcılığı yaptığını ve işçilerin işten çıkarılmakla tehdit edildiğini Evrensel gazetesinden okuduk. Beni burada düşündüren şey ise bizde grev kararı aldık eğer taleplerimizi kabul etmedikleri taktirde greve çıkacağız.
Ama her nedense genel başkanımızdan başlayarak temsilcilerimize kadar kimse bu konuda ağzını açmıyor. Sanki bu grevler başka ülkelerde oluyormuş havalarındalar. Oysa bildiğim kadarıyla grevlerde olan Hava İş ve Tek Gıda İş ile aynı konfederasyona bağlıyız. Üstelik bizim genel başkanımız Pevrul Kavlak da aynı zamanda Türk İş genel sekreteri, sessiz kalmalarını anlayamıyorum. Yarın bizde 120 bin işçiyle greve çıktığımızda diğer grevlerle dayanışma içerisinde olmadığımızda yalnız kalmaz mıyız? MESS ve patronlar aynı biçimde grev kırıcılığı yapmaya, hükümetin grevlerimizi yasaklamaya kalktığında yalnız kalmaz mıyız? Yoksa bu grevlerden söz etmemenizin nedeni aklınızdan greve çıkmamak mı var bunu söyleyin de herkes hesabını buna göre yapsın.
Bizler Metal işçileri olarak birlikte hareket edilmesi gerektiğini düşünüyoruz ÇAYKUR ve THY’de greve çıkan işçi arkadaşlarımızı destekliyoruz.  Sendikamızın da bir an önce grevlerde olan işçilerle ilgili işyerlerinde bilgilendirme yapmasını ve grevlerle dayanışma içerisinde olmalarını bekliyoruz.

*BURSA

ÖNCEKİ HABER

Bu düzen böyle gitmez

SONRAKİ HABER

Dersim’in doğasına sadakat için yürüyüş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa