20 Mayıs 2013 11:51

Hacettepe işçileri direndi ve kazandı

HACETTEPE Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çalışan taşeron işçi ve Dev Sağlık-İş  İşyeri Temsilcisi Fevzi Gökdoğan, iş tanımında bulunmayan bir işi yapmayı reddedince işten atıldı. Karar, üniversite çalışan taşeron işçileri ve sağlık emekçilerini ayağa kaldırdı. Çok sayıda işçi ve sağl

Hacettepe işçileri direndi ve kazandı
Paylaş

Fevzi Gökdoğan ise, kendisine destek veren tüm arkadaşlarına teşekkür etti. Bir konuşma yapan SES Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara da, Gökdoğan’ın işten atılmasında kötü niyet olduğunu belirtti. SES yöneticisi Hülya Yıldır , iki hafta önce hastanede çalışanların yemek dağıtımında kullandığı ağır termobaksların yol açtığı sorunlara dair basın açıklaması yaptıklarını hatırlattı. Yıldır, “Köle gibi çalıştırılmayı protesto etmek için iki hafta önce basın açıklaması yaptık. Yetkililere durun dedik, dinlemediler, şimdi de arkadaşımızı işten çıkarttılar. Bu fakülteden çok yönetici gelip geçti. Ama biz hep buradaydık” dedi.

Dev Sağlık-İş Örgütlenme Daire Başkanı Mustafa Hortlar önemli bir kazanım elde ettiklerini belirterek, hastanede tüm çalışanlara örgütlenme çağrısında bulundu. SES Genel Merkez Yöneticisi Şinasi Dursun ise, görüşmede termobakslara ilişkin sorunlarını da dile getirdiklerini belirterek, işverenin termobaksların ağırlığını 25 kg’ya çekmek için söz verdiğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘3 seçimi’ değerlendirdi

SONRAKİ HABER

Sendikalar, işçiler için çalışmazsa neye yarar?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa