19 Mayıs 2013 11:56

Çocuklar özgürce oynasın diye...

GÖÇ ve İnsani Yardım Vakfı (Göç Vakfı) Batman’da uçurtma şenliği düzenledi.Batı Raman’da düzenlenen etkinliğe yüzlerce çocuk katıldı. Palyaçolara yüzlerini boyatan çocuklar def eşliğinde oynadıkları oyunların ardından dileklerini yazdıkları uçurtmalarını gökyüzüne b

Çocuklar özgürce oynasın diye...
Paylaş

Batı Raman’da düzenlenen etkinliğe yüzlerce çocuk katıldı. Palyaçolara yüzlerini boyatan çocuklar def eşliğinde oynadıkları oyunların ardından dileklerini yazdıkları uçurtmalarını gökyüzüne bıraktı. Uçurtmalarıyla gökyüzünde bir renk cümbüşü oluşturan çocuklar eğlenceli ve mutlu bir gün yaşadı.
Göç Vakfı Batman Şube Sözcüsü Canan Demir, çocuk haklarına dikkat çekmek için uçurtma şenliğini düzenlediklerini belirtti. Çocuk haklarına karşı kamuoyunu duyarlı olmaya çağıran Demir, çocukların hayallerini canlı tutmak ve yaşatmak için çocuk hak ihlallerine son verilmesi gerektiğini söyledi. Çocukların yüzde 45’nin temel eğitim çağında olmasına karşın çalışmak zorunda kaldığını ifade eden Demir, “Çocuklar ağır işlerin altında çalışmak zorunda kalmasınlar, eğitimlerine devam etsinler, çocuk gelinler, çocuk intiharları son bulsun, çocuklar özgürce oyun oynayabilsin ve fikirlerini özgürce ifade edebilsin, kötü muameleye son verilsin demek için dileklerimizi uçurtmalara yazıyoruz” dedi. (Batman/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Parka 25 ceylan katıldı

SONRAKİ HABER

İş sağlığı ve güvenliği sistem sorunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...