15 Mayıs 2013 11:37

Ankara'da öğrencilere 'Reyhanlı' saldırısı

ODTÜ, Hacettepe öğrencileri ile Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde Reyhanlı saldırısını protesto etmek isteyen öğrencilere polis müdahale etti. Atılan gaz bombaları başına ve yüzüne isabet eden öğrenciler yaralandı, bir öğrenci de Cebeci’de gaz bombasından kaçarken trafik kazası geçirdi. Yaralı

Ankara'da öğrencilere 'Reyhanlı' saldırısı
Paylaş

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde bir araya gelen öğrenciler buradan otobüslerle Beytepe Köprüsü’ne geldi, buradan da tek sıra halinde Eskişehir yolundan ODTÜ’ye doğru yürüyüşe geçti.

ODTÜ Rektörlük önünde toplanan ODTÜ öğrencileri ise kampüs içinde yaptıkları yürüyüşten sonra A1 kapısında geldi. Burada ODTÜ öğrencileri ile Hacettepe öğrencilerinin buluşmasını engelleyen polis, barikat oluşturdu. ODTÜ’ye girmeleri için Hacettepeli öğrencilerin önündeki barikatı açan polis, öğrencilerin birleşip yürümelerini engellemek için, uyarı yapmadan bir anda tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti.

BASINA MÜDAHALE

Polisin saldırısı sonucu bir grup öğrenci ODTÜ’ye doğru çekilirken, bir grup da Eskişehir Yolu’nu bir süre trafiğe kapattı. Polisin hedef gözeterek attığı gaz bombalarının isabet ettiği öğrencilerden yaralananlar oldu. Müdahale sırasında polis sık sık plastik mermi kullandı.

Polisin özellikle gazetecilerin bulunduğu bölüme tazyikli su sıkması nedeniyle Hayat Televizyonu, Show TV ve Ulusal Kanal’ın kameraları kırılırken, çok sayıda gazetecinin fotoğraf makinesi zarar gördü. Haber takip eden gazeteciler mağdur oldu. Haberi takip eden BirGün gazetesi Muhabiri Tülay Yıldırım da bacağından darbe aldı.

KİTAPLARI GÖSTERDİLER

Başbakan Erdoğan’ın daha önce söylediği “çantalarında molotof  taşıyorlar” sözlerini hatırlatırcasına polisin “çantalı yürüyemezsiniz, çantasız yürüyün” ısrarı üzerine öğrenciler çantalarını açıp, çıkardıkları kitapları gösterdi. Buna rağmen polis yürüyüşe izin vermeyip, müdahale edince karşılıklı çatışma çıktı, Eskişehir yolu adeta savaş alanına döndü.

Çatışma ve polisin gaz bombalı müdahalesi saatlerce sürdü. Polis telsizinden gelen “Cebeci’de de çatışma var, bombaları idareli kullanın” anonsu dikkat çekti.

CEBECİ’DE DE POLİS SALDIRDI

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde AKP hükümetinin Suriye politikalarını eleştirmek üzere Dışişleri Bakanlığı’na yürümek isteyen öğrencilere polis izin vermedi. Kurtuluş Parkı’nda bir saat öğrencileri bekleten polis öğrencilerin oturma eylemi yapması üzerine sert müdahalede bulundu. Kampüse sığınan öğrencilerin peşinden giden polis, Hukuk ve Siyasal Bilgiler Fakültelerine de gaz bombası attı.

Abidin Yılmaz isimli öğrenciye gaz bombası isabet etti. Başından yaralanan öğrenci, polisin geçmesine uzun süre izin vermediği ambulansla hastaneye kaldırıldı. Gazdan kaçmaya çalışan Damla isimli öğrenci de trafik kazası geçirdi.Öğrenci hastaneye kaldırıldı. Cebeci’de uzun süre bekleyen öğrenciler daha sonra polisin çekilmesiyle Kızılay Yüksel Caddesi’ne kadar yürüyüp, burada açıklama yaptı. Öğrenciler polis şiddetini kınadı. (Ankara/EVRENSEL)

FOTOĞRAF: HASAN SİVRİ - https://twitter.com/hasansvri

ÖNCEKİ HABER

Öldürülen taraftarın katil zanlısı tutuklandı

SONRAKİ HABER

ÇHD’de, tutuklu avukatlarla genel kurul yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...