10 Mayıs 2013 03:22

Erdoğan, ABD'yi müdahaleye çağırıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ABD basınına konuştu, Suriye'ye çeşitli yönleriyle müdahaleye destek verdi. NBC'nin ilk başta Erdoğan'ın ağzından verdiği "ABD öncülüğünde kara harekatına destek veriririz" ifadesiyse daha sonra NBC tarafından değiştirildi.NBC News'te Ann Curry'nin sorularını yanıtlayan Erdo

Erdoğan, ABD'yi müdahaleye çağırıyor
Paylaş

NBC News'te Ann Curry'nin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Suriye rejimini kimyasal silah kullanmakla suçladı. Erdoğan, buna delil olarak ise Türkiye'deki hastanelere getirilen kimi yaralıları gösterdi. Erdoğan, Sarin gazı kullanıldığına dair ellerinde bir veri olmadığını da söyledi.

NBC HABERİ DEĞİŞTİRDİ

NBC'nin İnternet sitesinde Erdoğan'ın Suriye'ye yönelik bir kara harekatı ve uçuşa yasak bölge uygulamasını destekleyeceği haberinin sonradan değiştirilmesi ise dikkat çekti.

NBC'nin değişiklik yaptığı haberden "kara harekatına destek" kısmı çıkarıldı ve ABD öncülüğünde bir uçuş yasağı uygulamasının destekleneceği aktarıldı.

Konuya dair konuşan Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın, "Başbakanımızın NBC'ye verdiği mülakatta 'askeri müdahaleye destek veririz' ifadesi yok. 'Uçuşa yasak bölgeyi destekleriz' var" dedi.

ABD'YE GAZ VERİYOR!

Erdoğan, röportajda ABD'ye Suriye'ye karşı daha sert tavır alma çağrılarını sürdürdü. Türkiye Başbakanı, ABD Başkanı Barack Obama'nın belirlediği kırmızı çizginin çoktan aşıldığını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tek engel fiziksel olsa!

SONRAKİ HABER

Bangladeş'te 17 gün sonra gelen mucize

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...