Özel okul patronundan öğretmene tehdit: Kökten halledip, sesini keseceğim
Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, sendika yöneticisi bir öğretmenin Fidol Okulları patronu Faik Birgül tarafından “Kökten halledip, sesini keseceğim” diyerek tehdit edildiğini duyurdu.

Fotoğraf: Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası
İstanbul – Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, öğretmenleri “Kökten halledip, sesini keseceğim” diyerek tehdit ve taciz eden Fidol Okulları patronu Faik Birgül hakkında suç duyurusunda bulundu.
“Eğitimde mafya yöntemlerine geçit vermeyeceğiz”
Fidol okulları patronu Faik Birgül’ün ‘Kökten halledip, sesini keseceğim’ diye bahsettiği kişinin sendikalarının yöneticisi olduğuna dikkat çekilen açıklamada “Konuyla ilgili sendikamız savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, Milli Eğitim bakanlığı yetkililerine ayrıca bu tehditleri bildirmiştir. Arkadaşlarımızın başına gelecek her türden kötülüğün sorumlusu Faik Birgül’dür. Eğitimde mafya yöntemlerine geçit vermeyeceğiz” denildi.
Görsel: Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası
"Öğretmenleri tehdit ederek varlığını devam ettirdiğin o devir bitti"
Faik Birgül’ün yine bir başka sendika yöneticilerine yazdığı mesajlarda ataması yapılmayan öğretmenlerin kendisinin gözünde öğretmen olmadığını, öğretmenlerin kendisi sayesinde evine ekmek götürdüğünü ileri sürdüğü belirtilerek “Sen kimseye ekmek vermiyorsun. Çalıştırdığın öğretmenlerin emeği sayesinde bugün yaşamını sürdürüyorsun, zenginleşiyorsun. Emeğinin hakkını arayanlara olan bu düşmanlığı öğretmenler tanıyor. Hukuksuzluktan, zorbalıktan, sömürüden beslenen bu anlayış oldukça bizler de olacağız. Hakkını arayanları korkutmaya, yıldırmaya çalıştığın, öğretmenleri tehdit ederek varlığını devam ettirdiğin o devir bitti. Artık biz varız” ifadelerine yer verildi.
(Evrensel)
Evrensel'i Takip Et