5 Mayıs 2013 10:24

FIFA’da ‘Avrupa’ polemiği

FIFA Başkanı Sepp Blatter’in Dünya Kupası’na katılımda kıtalar arasında dengenin sağlanacağına dair açıklamasına karşı Avrupa lobisi atağa geçti.
Blatter,  Asya Futbol Konfederasyonu Kongresi’nde yaptığı açıklamada FIFA’nın mevcut dengesizliğin farkında olduğunu belirtmiş ve bu konuya el atacaklarını duyurmuştu.
Blatter’in açıklamalarına FIFA Asbaşkanı Kuzey İrlandalı Jim Boyce’dan tepki geldi. Boyce, böyle bir hamleye karşı olduğunu açıkladı.
“Avrupa, dünya futbolunda belirleyici bir rol oynuyor. Kupaya Avrupa’dan 13 ülkenin katılması da bu rolü hakkaniyetli bir şekilde yansıtıyor. Aynı şeyi Güney Amerika için de söyleyebilirim” diyen Boyce Asya ve Afrika ülkelerinin katılım sayısının zaten artırıldığını söyledi. Boyce, bu kıta ülkelerine daha çok yer verilmesi için öncelikle saha içinde daha başarılı sonuçlar almaları gerektiğini savundu. (SPOR SERVİSİ)

Evrensel'i Takip Et