Eski Kızılay Başkanı'nın kızı Zehra Kınık, asli kusurlu ama bir gün bile cezaevinde kalmadı
“Oğlumun düşerken arkadaşına sarılamadığı için suçladılar” diyen anne Hasret Doğan, 318 gündür adaletin yerini bulmadığını söylüyor.

Zehra Kınık ve ölümüne neden olduğu Batın Barlasçeki
Depremde çadır sattığı için kamuoyunda tepki gören ve ardından görevinden istifa eden eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık Demir’in, 9 Temmuz 2024’te çarparak ölümüne neden olduğu 17 yaşındaki Batın Barlasçeki'nin annesi Hasret Doğan, yaşananlara ilişkin sessizliğini bozdu.
Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kazanın üzerinden tam 318 gün geçtiğini hatırlatarak, hâlâ adaletin yerini bulmadığını söyledi.
“Bir yıl olmasına 47 gün var. Oğlumun benden gideli, daha doğrusu koparılalı 318 gün oldu. 318 gündür her gün ölüp ölüp diriliyorum,” diyen Doğan, yargı sürecinde oğlunun dahi suçlandığını belirtti.
“Bu şahıslar canım oğlumu hayattan kopardığıyla yetinmeyip, her duruşmada vicdanın asla kabul etmeyeceği bir şekilde, oğlumu dahi suçladılar. Benim çocuğumu düşerken arkadaşına sarılamadığı için suçladılar…"
Kazaya sebep olan Zehra Kınık Demir’in serbest yargılanmasına da tepki gösteren Doğan, “Benim oğlum trafik kurallarını hiçe sayan biri yüzünden hayatını kaybetti. Zehra Kınık bir gün bile içeri alınmadı. Tutuksuz yargılanmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Zehra Kınık'a 15 yıla kadar hapis talebi
Fatma Zehra Kınık Demir hakkında, “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ancak çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Dava kapsamında İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi raporunda, Zehra Kınık Demir’in asli kusurlu olduğu bir kez daha belirtildi. Buna rağmen Batın Barlasçeki’nin ailesi ve avukatlarının tutuklama talepleri mahkemece reddedildi.
(Haber Merkezi)
Evrensel'i Takip Et