23 Nisan 2013 08:04

Anıtkabir'de 23 Nisan töreni düzenlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin 93. açılış yıl dönümü  nedeniyle Anıtkabir’de resmi tören yapıldı. Törene bu yıl da Başbakan Erdoğan katılmadı. Anıtkabir’deki törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay, CHP Genel Baş

Anıtkabir'de 23 Nisan töreni düzenlendi
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi programında olmasına rağmen Anıtkabir’de düzenlenen törene katılmadı. Başbakanlık kaynakları, doktorlarının ses kısıklığı rahatsızlığının tedavisi sürecinde Erdoğan’a, rüzgarlı havaya çıkmaması uyarısında bulunduğu için Anıtkabir’deki törene katılamadığını bildirdi. Erdoğan, geçen yıl da Anıtkabir’deki törene katılmamıştı.

BAKAN AVCI’YA PROTESTO

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki heyet mozoleye çelenk koymalarının ardından Anıtkabir merdivenlerinden inerken protesto edildi. Bir grup, Bakan Avcı’ya, “Bayrak nerede” diye bağırırken, daha sonra slogan atmaya başladı. Vatandaşlar, alkışlarla protestolarına bir süre daha devam etti.

ÇİÇEK ÇÖZÜME KATKI İSTEDİ

Mecliste tebrikleri kabulün ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Meclis Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan’ın çok önemli ve tarihi bir gün olduğunu söyledi. Çözüm süreciyle ilgili bir soruya ise Çiçek, “Bu sorun bizim sorunumuz” dedi. Sorunun Türkiye’nin kendi gücü ve imkanıyla çözeceğini söyleyen Çiçek, “Herkesin bu süreci iyi değerlendirip ne düşünülüyorsa çözüme katkı anlamında onu ortaya koyması lazım. Demokrasi buna imkan verir, fırsat verir. Bunları Mecliste veya dışarıda olumlu bir yönde değerlendirip katkı vererek çözmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Çelik patronları krizi fırsata çevirdi

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Kerry'nin açıklaması şık olmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...